Yaz sezonunda devam kararıyla hayranlarının yüzünü güldüren Kara Tahta dizisi yeni bölümleriyle devam ederken, dizide yer alan başarılı oyuncuların hayat hikayeleri de araştırılıyor. Kara Tahta Esra (Yasemin Yazıcı) kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? Kara Tahta dizisinde Esra öğretmen karakteriyle gönülleri fetheden Yasemin Yazıcı oyunculuğuyla da takdir topluyor. Genç sanatçının biyografi bilgileri hayranları tarafından merak ediliyor. Peki, Kara Tahta Esra (Yasemin Yazıcı) kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? İşte kısaca bilgiler...

Kara Tahta Esra (Yasemin Yazıcı) kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir?

Yasemin Yazıcı, 8 Eylül 1997'de İstanbul'da doğdu. 2018 yılında London School of Economics Sosyal Antropoloji bölümünü tamamlayan Yasemin Yazıcı, dans ve şan eğitimi aldı. Dialog ve Pera Güzel Sanatlar Okulları'nda oyunculuk ve diksiyon eğitimi alan Yazıcı, oyunculuk eğitimine London Academy of Music and Dramatic Art'ta devam ediyor.

Yazıcı, ilk oyunculuk deneyimini 2021 yılında FOX'ta yayınlanan Son Yaz dizisinde Naz rolüyle yaşadı. Ayrıca Kral Oidipus, Antigone, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Lysistrata, Faust, Hugo'nun Sistemi ve Ayrılık gibi birçok oyunda rol aldı.

İşte Yasemin Yazıcı'nın Rol Aldığı Yapımlar

2022 – Kara Tahta (Esra) (TV Dizisi)
2022 – Aşk Taktikleri (Meltem) (Netflix Filmi)
2021 – Son Yaz (Naz) (TV Dizisi)

Editör: TE Bilisim