TÜRKİYE’nin uluslararası eğitim sahasına resmi olarak girişiyle Fetullahçı Terör Örgütü’nün ( FETÖ), eğitim yapılanması, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminden bu yana belirgin şekilde zayıfladı. 15 Temmuz öncesinde hemen her kıtada ve çok fazla ülkede varlık gösteren FETÖ, gelinen noktada Asya ve Afrika'daki okullarının büyük çoğunluğunu yitirerek Batı dışı dünyadan izole olup, Avrupa ve Amerika'ya sıkıştı.

FETÖ’YE TMV TOKADI

Bunda Türkiye’nin örgütle mücadelede uluslararası alanda yürüttüğü etkili diplomasi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 2016'da çıkarılan kanunla devletin resmi uluslararası eğitim kurumu olarak kurulan Türkiye Maarif Vakfı’nın (TMV) kurulmasının etkisi büyük oldu. TMV, eğitim alanında şeffaf, bilimsel, resmi, yerel ve uluslararası müfredatları esas alarak insanlığın ortak değerleri çerçevesinde oluşturduğu uluslararası marka eğitim kurumu kimliğiyle Türkiye'nin FETÖ'nün eğitim ayağıyla mücadelesinde önemli görevler üstlendi.

234 OKUL KURTARILDI

Yürütülen diplomasi faaliyetleri neticesinde bugüne kadar 20 ülkede FETÖ ile iltisaklı okullar kapatıldı ve bunlardan 234'ü TMV'ye devredildi. 46 ülkede FETÖ/PDY iltisaklı okulların devri ve yeni okulların açılması amacıyla da 92 farklı protokol imzalandı. Türkçe öğretiminden yurt dışında yaşayan Türklerin çocukları için eğitim merkezleri açmaya, okul öncesi programından başarılı okullar zinciri kurmaya kadar TMV, yurt dışında eğitimle ilgili hemen hiçbir alanı boş bırakmayarak örgütü işlevsiz bir konuma düşürdü.

Editör: TE Bilisim