İngiltere'nin dünyaca ünlü endüstriyel teknoloji ve havacılık şirketi Rolls-Royce PLC 2023 yılından itibaren yoluna Tufan Erginbilgiç ile devam edecek. Uzun yıllardır BP'de üst düze görevlerde bulunan Erginbilgiç'in Rolls Royce'da CEO olması milyonlarca Türk vatandaşını heyecanlandırdı. Peki, Rolls Royce'un CEO'su Tufan Erginbilgiç kimdir? Tufan Erginbilgiç nereli, kaç yaşında? Tufan Erginbilgiç hayatı ve biyografisi!

ROLLS ROYCE'UN CEO'SU TUFAN ERGİNBİLGİÇ KİMDİR?

Rolls Royce'un yeni CEO'su Tufan Erginbilgiç 61 yaşındadır ve aslen Artvinlidir. Lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi'nden, yüksek lisans derecesini Ohio State Üniversitesi'nden ve MBA derecesini Boğaziçi Üniversitesi'nden alan Tufan Erginbilgiç BP'nin küresel çerçevedeki iki ana iş kolundan biri olan Küresel Rafinaj ve Pazarlama Grubu'nun CEO'luk görevini yaptı.

Tufan Erginbilgiç, 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra sırasıyla 1986'da Boğaziçi Üniversitesi'ndeki MBA programını ve 1989'da da Ohio State Üniversitesi'ndeki Ekonomi üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Erginbilgiç, kariyerine Mobil'de başlamış, 1996 yılındaki BP-Mobil birleşmesi esnasında BP'ye katılmıştı.Mühendislik geçmişi olan Erginbilgiç, 1990-1997 yılları arasında Mobil Oil'da çalıştıktan sonra, 20 yılı aşkın bir süre BP'de çalıştı. Bunun son 5 yılı üst düzey yönetici olarak görev aldı.

2020'de ayrılmadan önceki son görevinde, BP'nin rafinaj, petrokimya gibi operasyonlarını içeren alt iş birimlerini yönetti. Görev süresi boyunca rekor kârlılık ve güvenlik performansı sağlandı.

Altyapı işletmelerinde büyük ölçekli yatırımlara odaklanan ve yatırımcılar için 81 milyar doları yöneten bir özel sermaye şirketi olan Global Infrastructure Partners'ın (GIP) ortağı olan Erginbilgiç, havacılık ve uzay teknolojisi grubu GKN dahil olmak üzere ağır sanayi ve imalat şirketlerinde de bağımsız yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Editör: TE Bilisim