DP - ÖZEL

Çocukları zehirlemek için çareyi animasyon filminde aramaya başladılar. Topluma ve özellikle aileye zarar veren LGBT gibi sapkın örgütler, çocukların manevi dünyasını da hedef almaya başladı.

Zihinleri işgal etme politikasını her alanda uygulayan söz konusu sapkın örgütler, animasyonlar aracılığıyla hedeflerine ulaşmaya çalışıyor.

Disney Plus’ta yayınlanması planlanan "Lightyear" isimli çocuk animasyon filmi, içeriğindeki müstehcen senaryolar nedeniyle Türkiye’de büyük tepki çekti. Disney Plus ise 17 Haziran'da ABD'de vizyona soktuğu "Lightyear" isimli çocuk animasyon filminin Türkiye'deki vizyona girme tarihini gelen binlerce tepki sonrası erteleme kararı aldı.

Eşcinselliği normalleştirme çalışmalarına hız veren Disney'in Türkiye'de vizyona sokacağı animasyon filminin izlenme yaş grubu 7 yaşından başlıyor.

Suudi Arabistan, Lübnan, Kuveyt, Mısır, Endonezya, Kazakistan, Çin ve Malezya’nın da aralarında bulunduğu 14 ülkenin yasakladığı filmin Türkiye'de yasaklanmaması ise tepkilere neden olmuştu.

TÜRKİYE'DE DE YASAKLANDI

Diriliş Postası'ndan Taner Timur, 14 Haziran'da eşcinsel karakter barındıran ve 14 ülkenin yasakladığı çocuk animasyon filminin Türkiye'de ise hâlâ yasaklanmadığına dikkat çekerek, konuyu sosyal medyada gündeme getirmişti.

Konuyu CİMER'e taşıyan ve anılan filmin ülkemizde gösterime girmesinin zararlarına değinen Avukat Gürkan Günebakan, Kültür Turizm Bakanlığı'nın kendisine verdiği cevabı sosyal medya hesabından paylaşarak filmin gösterime sunulmayacağını duyurdu.

Cimer aracılığıyla Avukat Gürkan Günebakan'a cevabı bildiren Kültür Turizm Bakanlığı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Işıkyılı (Lightyear)" isimli sinema filmi Değerlendirme ve Sınıflandırma Kurulu tarafından değerlendirilmiş olup, filmin ticari dolaşıma ve gösterime sunulması uygun bulunmamıştır. Bilgilerinizi rica ederiz.

Walt Disney Şirketi’ne ait sözde televizyon kanalı olan Disney Channel, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla 1 Nisan 2022 itibariyle kanalın kapatıldığını, hazirandan itibaren Türkiye’de Disney Plus adıyla, ücretli aboneliğe dayalı video platformu olarak devam edeceğini duyurmuştu.

DİSNEY YETKİLİSİ BURKE İTİRAF ETMİŞTİ

Disney’in Eğlenceler Genel Müdürü Karey Burke, aileyi ve toplumu hedef alan “toplumsal cinsiyet” politikasında vites yükselteceklerini, bu amaçla karakterlerin ve içeriklerin en az yarısının ifsat ideoloji LGBT'den oluşacağını söylemişti.

Editör: TE Bilisim