Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından resmi Uluslararası Dostluk Günü olarak kabul edildi. Dünya Arkadaşlık Günü ile ilgili detaylar araştırılıyor. Dünya Dünya Arkadaşlık Günü fikri Dr. Ramon Artemio Bracho tarafından 1958 yılında önerildi. Peki, Dünya Arkadaşlık Günü ne zaman, tarihi nasıl? İşte Dünya Arkadaşlık Günü sözleri ve mesajları!

DÜNYA ARKADAŞLIK GÜNÜ NE ZAMAN, TARİHİ NASIL?

Dünya Arkadaşlık Günü, 2011 yılındn beri dünyada kutlanır. 27 Nisan 2011 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 30 Temmuz'u Dünya Arkadaşlık Günü olarak ilan etti.

Arkadaşlık Günü, ilk olarak 1958'de Joyce Hall tarafından önerildi. O dönemde Ağustos ayının ilk Pazar günü kutlanıyordu. Dünya Arkadaşlık Günü ise 20 Tеmmuz 1958 yılındа Dr. Ramon Artemio Bracho tarafından Paraguay'da arkadaşlarıyla bir akşam yemeği sırasındayken önerilmiştir. 2011 yılıda da 30 Temmuz günü Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Arkadaşlık Günü olarak ilan edildi.

Daha sonra Dünya Dostluk Günü, diğer ülkeler tarafından da benimsendi.Hindistan gibi bazı ülkelerde Dünya Arkadaşlık Günü, Ağustos ayının ilk pazar günü kutlanıyor.

DÜNYA ARKADAŞLIK GÜNÜ SÖZLERİ VE MESAJLARI!

Etrafımda çok fazla insan var ama kendim olmamı sağlayan sadece tek kişi sensin. Bu özel gün en iyi arkadaşım olan senin için.

Zaman gelir yollarına kar yağar, etrafını hüzün bulutları sararsa, ne zaman bir dosta ihtiyaç duyarsan dost olabildiğim kadar buradayım.

Bugün uluslararası dostluk günü. Dost diye ruhunuzu paylaşabildiğiniz kişiye denir. Karşılıklı ruhlarını paylaşabilen dostları olanlara ne mutlu. Dostluklardan nasiplenen herkese kutlu olsun!

Sen benim arkadaşımdan çok daha fazlasısın. Dilerim ki dostluğumuz ömür boyu sürsün.

İyi bir arkadaşı olanın aynaya ihtiyacı yoktur. 30 Temmuz Dünya Arkadaşlık ve Dostluk Günü kutlu olsun!

Bugün Dünya Dostluk Günü Sevginin, saygının, hoşgörünün, dostluk ve arkadaşlığın yaşandığı bir dünya dileği ile..

Editör: TE Bilisim