TARİH 2016 DİNAMO KİEV

UEFA Gençler Ligi'nde Beşiktaş , Sarıyer Yusuf Ziya Öniş Stadı'nda Dinamo Kiev'i ağırladı. Beşiktaş'ta zaman zaman as takımla antrenmanlara çıkan Eslem Öztürk, Muhammet Enes Durmuş gibi isimler bu maçta ilk 11'de yer aldı. Siyah Beyazlılar maça iyi başlarken, henüz 3. dakikada Muhammet Öztürk'ün golüyle 1-0 öne geçti. Yusuf Abay, 26'da skoru 2-0 yaparken, 40'ta Muhammed Enes Durmuş farkı üçe çıkardı.

İKİNCİ YARI BEŞİKTAŞ KAYIPLARDA

İkinci 45 dakika ise Beşiktaş'ın gençleri için tam bir kâbus oldu. Konuk ekip Dinamo Kiev, 10 dakika içinde üç gol buldu. 59'da Lednev ve 66'da Yanakov'un golleri farkı bire indirdi, 69'da ise kaleci İbrahim Akıncı'nın kendi kalesine attığı gol maça beraberliği getirdi.

5 KASIM 1998! VALERANGA FACİASI, TUR SON DAKİKADA GİTTİ

Beşiktaş UEFK Kupası'nda 1-0 kaybettikleri maçın rövanşında Norveç ekibi Valarenga ile İnönü Stadı'nda karşılaştı. İlk yarı bittiğinde skor tabelasında 3-0 yazıyordu. Siyah Beyazlılar turu geçecek skoru elde ederken Norveç ekibinin etkisiz futbolu da tur için yeterli değildi...

NE OLDUYSA SON 10 DAKİKADA OLDU

Son 10 dakikada 3 gol yiyen Beşiktaş neye uğradığını şaşırdı. 3-3 biten maç sonunda turu Valarenga geçti ve herkes nasıl olduğunu anlayamadı. 

“SÖYLE ŞİFO BEN NE DİYECEĞİM OĞLUMA ŞİMDİ”

Beşiktaş, ikinci devre 10 dakikada 3 gol yiyip elenirken son golü daha sonra siyah beyazlı formayı giyecek olan Carew atıyordu. 3-3’lük Valerenga beraberliğinin ardından Mehmet Özdilek'in, yani Şio Mehmet'in söyledikleri hafızalara kazındı. “Benim çocuğum ilk yarı 3-0 bitince gidip yattı. Şimdi sabah uyandığında ben ona ne diyeceğim” 

JOHN CAREW BEŞİKTAŞ'A TRANSFER OLMUŞTU

Beşiktaş'ın golleri Oktay Derelioğlu (2) ve Tayfur Havutçu'dan gelirken, Valerenga'da son golü atan ve takımına turu getiren John Carew bu maçtan sonra dünyanın tanıdığı bir forvet olmuştu. Carew önce Rosenborg'a daha sonra da Valencia'ya transfer olmuştu. Norveçli yıldız, 20004/2005 sezonunda da Beşiktaş forması giymişti.

BEŞİKTAŞ- ADANA DEMİRSPOR 3-3

21 Eylül 2021'de oynanan Beşiktaş Adana Demirsor maçı da 3-3 bitmişti. Karşılaşmanın ilk yarısını forse eden ve 2-0 öne geçen Beşiktaş 65. dakikadan sonra oyundan düştü. Adana Demirspor ard arda attığı gollerle 3-2 öne geçti. Siyah Beyazlılar son dakikada attığı golle bu kez beraberliği kurtaran taraf olmuştu

VE DÜN AKŞAM

Sezonun ilk maçında Kayserspor'u 1-0 geçerek lige 3 puanla başlayan Beşiktaş Alanya'da da 3-3'lük bir sürpriz karşılaştı. Beşiktaş ilk yarıyı N'Kudu, Salih Uçan ve Gezzal'la 3-0 önde bitirdi.

MAÇ 3-0'DAN 3-3 OLDU

Beşiktaş'ta 37. dakikada Emrecan Uzunhan 2. sarıdan kırmızı kart gördü. Kırmızı kartın ardından oyun üstünlüğünü ele alan Alanyaspor, 45. dakikada Efkan Bekiroglu, 81. dakikada Saiss'ın kendi kalesine ve 90+2. dakikada Candeias'ın penaltıdan attığı golle eşitliği yakaladı: 3-3. Maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 3-3 tamamlandı.

DİRİLİŞ POSTASI / NUSRET ODABAŞ

Editör: TE Bilisim