Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Buluşması'nda konuştu. Gençlere önemli mesajlar veren Erdoğan, Yasin Börü üzerinden çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Aile kurumunun korunmasına dair de konuşan Erdoğan, "Benim karşımda şu anda muhafazakar devrimciler var" dedi. Erdoğan, "Yasin Börü'nün katillerinin nerede olduğunu biliyoruz. Yasin Börü gibi yavrularımızı, maalesef Diyarakır'da katledenleri biliyoruz. Onların kurtuluşu için can simidi atan Bay Kemal'i de biliyoruz, onun yandaşlarını da biliyoruz, ama bunlara asla geçit vermeyeceğiz. Nasıl hep birlikte Türkiye isek, nasıl hep birlikte Türk milleti isek, hep birlikte tüm mazlum ve mağdurların umuduysak, Anadolu kıtası büyüklüğünde dava taşını gediğini yine hep birlikte koymaya var mıyız? Türkiye yüzyılını kuraraken izleyeceğimiz yol haritamız medeniyet ve tarihimizin önümüze serdiği işte bu müktesebattır." ifadelerinde bulundu.

"ŞU AN BENİM KARŞIMDA MUHAFAZAKAR DEVRİMCİLER VAR"

Gençlere önemli tavsiyeler veren Erdoğan, "Elbette her yenilik, devrim, reform türlü engellerle karşılaşacaktır. Karşımızda şu anda muhafazakar devrimciler var. Ben muhafazakar devrimcilerle 2023'ü evelallah başarıyla bitireceğimize inanıyorum. Gençlerimizde azmi, iradeyi, enerjiyi görüyorum. Henry Ford taşlanmıştı, Galile zindana atılmıştı, Ferrari pes etmemiş dünyanın en iyi yarış arabasını yapmıştı. Büyüme hormonu yetersizliği sebebiyle spor yapamayacağı söylenen Messi dünyanın en iyi futbolcusu olmuştur. Bir ara duyma yetisini kaybeden Bethowen besteleriyle müzik tarihinin zirvesine yerleşmişti. Uçma deneyimleriyle alay edilen Hezarfen Galata'dan Üsküdar'a geçmişti. Fatih gemilerini karadan yürüterek İstanbul'u fethetmişti.

Sizlerden de ricam şu; hayallerinizden vazgeçmemenizi, kendinize inanmanızı, çalışmanızı ve azmetmenizi istiyorum. Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin, bu inançla yola devam edin. Yine unutmayın mermeri delenin suyun gücü değil, sürekliliği olduğunu asla unutmayın. Büyüklerimiz azimle iman, tekeden süt çıkartır derlerdi. Tabiatın kurallarını değiştirmeyi değil çok çalışarak hedefe ulaşmayı kast ediyorlar. Gençlerimizin bu potansiyellerini sapkın akımlarla heba etmek isteyenlerin hangi amaçta olduklarını çok iyi biliyoruz." dedi.

TEKNOFEST GENÇLİĞİ

Cumhurbşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada Teknofest Gençliği vurgusu yaptı. Erdoğan, "Ülkemizin her köşesinde yaydığımız üniversite, yurt, spor tesisleri, kültür merkezleri, kütüphanelerle gençlerimizi hayallerine yaklaştırmak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliğinin heyecanı bizi de sarıyor. Önümüzdeki yıl İstanbul, Ankara, İzmir'de TEKNOFEST zirvelerini yapacağız. Böyle evlatlara sahip olduğumuz için en az ana babaları kadar gurur duyuyoruz.

TÜGVA gençliği işte bu gençliktir. İnşallah şimdiden 2023'e mesajımızı verelim; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Sizleri saygıyla selamlıyorum." ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim