KYK borçları son dakika açıklama ile Meclis gündemine geldi. KYK borçları için faizler ne zaman silinecek sorusu uzun zamandır kamuoyu tarafından takip ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık." sözlerinin ardından konuyla ilgili çalışma başlatıldı. Peki, KYK faiz kararı meclisten geçti mi, son durum ne? KYK borçları torba yasası meclise ne zaman gelecek? İşte milyonlarca öğrencinin merak ettiği soruların yanıtı haberimizde.

KYK FAİZ KARARI MECLİSTEN GEÇTİ Mİ, SON DURUM NE?

KYK borçlarına dair daha önce açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının geri ödenmesine yönelik düzenlemeye ilişkin Ekim ayını işaret edip Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılır açılmaz torba yasa ile bu ve buna benzer alanları çözeceklerini vurgulamıştı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı;

"Sizlerin çok üzerinde durduğu, çok önemli bir düzenleme söz konusu. Öğrenim kredisinden yaklaşık 1 milyon 292 bin kişi almış. 26 bin kişi de katkı kredisi almış. KYK borçlarının faizlerini siliyoruz. 2018 yılındaki öğrenci aylık 500 TL kredi aldı, bir sonraki yıl TÜFE ile güncelleştirilerek yeni yılın borcu hasıl oluyordu. 4 yıl boyunca bu sürekli yükseliyordu. Bu toplam 27.6 milyar liralık rakama ulaşmış.

Bütün faizlerini siliyoruz, anapara haline döndürüyoruz. Artık öğrenci kredileri hiçbir artışa tabi olmayacak. Öğrenci 1 yıl daha ilave isteyebilir, 4 yıl olanlarda 4+2 yıllık sürede herhangi bir faiz artışı olmayacak. Öğrenci askere giderse askerlik süresinde de yine faiz işlemeyecek. Öğrenci 1 yıl daha ilave aldıktan sonra 3 kere üst üste daha erteleme imkanı olacak. Öğrenci kardeşlerimizin aldıkları kredi katkısını rahat bir şekilde ödeyebilmek için yapılmış, önemli bir düzenleme."

KYK BORÇLARI TORBA YASASI MECLİSE NE ZAMAN GELECEK?

Bakan Nebati, konuyla ilgili "Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) borçlarının geri ödenmesine yönelik düzenlemenin sorulması üzerine de Nebati, "Ekim ayında Meclis açılır açılmaz torba yasamız olacak. Bu ve buna benzer alanlar da dahil olmak üzere torba yasada bunların tamamını çözmüş olacağız." açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilisim