KPSS sınav takvimine göre, bu sene düzenlenecek son oturumlarından KPSS ortaöğretim için geri sayım başladı. 2022-KPSS Ortaöğretim Sınavı, ortaöğretim kurumlarından (lise, meslek lisesi) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir. Peki, KPSS Ortaöğretim 2022 ne zaman, hangi gün? KPSS giriş yerleri ne zaman belli olacak? İşte detaylar haberimizde.

KPSS ORTAÖĞRETİM 2022 NE ZAMAN, HANGİ GÜN?

Sınav, 6 Kasım 2022 tarihinde ortaöğretim düzeyinde yapılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde din hizmetlerinde görev alacak personelin atanmasında kullanılacak puanların hesaplanmasında, KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri sonuçları kullanılacaktır. Bu nedenle, Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenler, KPSS Ortaöğretim'e ve 27 Kasım 2022 tarihinde yapılacak Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) katılmak zorundadır. Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak amacıyla sınava girecek adayların, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruları, sınava başvuru yapmadan önce dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

KPSS GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

KPSS ortaöğretim oturumu için giriş yerleri önümüzdeki günlerde belli olacak. Giriş belgeleri erişime açıldıktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

Editör: TE Bilisim