Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile görüştükten sonra çıkışta basın mensuplarının karşısına geçti.

"GES KULLANAN ÇİFTÇİMİZİN KREDİ FAİZİNİ DEVLETİMİZ KARŞILIYOR"

Şanlıurfa’nın ülke ekonomisi için önemli bir il olduğunu vurgulayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Ülkemizdeki en büyük üçüncü tarım arazisi Şanlıurfa’mızda yer alıyor. Ülkemizin ve şehrimizin yüksek güneşlenme süresinin avantajını da fırsata çeviriyoruz. Bunun için güneş santrali kurulumuna yönelik kredi imkanını sağlıyoruz. Bu çerçevede sağladığımız kredilerin yüzde 22’sini siz değerli hemşehrilerimiz kullandı ve kullanmaya devam ediyor. Hem sizlerin hem de ülkemizin dört bir yanındaki çiftçilerimizin bu kredilerden faydalanmasını ısrarla tavsiye ediyorum. Bunun için 7 yıla kadar vadede faizin yüzde 75’ini yerli malı sulama sistemi ve GES kullanılması halinde ise faizin tamamını bakanlığımızın karşıladığı kredilerden yararlanarak güneş enerjisi santrali yatırımlarınızı arttırabilirsiniz. Buna ilaveten bakanlığımız kamu bankalarımız vasıtasıyla da çiftçilerimizin yanındadır. Bu çerçevede 2021 yılı itibariyle Ziraat Bankasından kredi kullanan Şanlıurfalı üretici sayısı 11 bin 247 kişiye, toplam kredi bakiyesi de 2 milyar liraya yükselmiştir. Hükümet olarak çiftçilerimize desteğimizi her geçen gün arttırmaktayız ve bu desteklerden memleketin çiftçileri azami üçlüde yararlanmaktadır." ifadelerinde bulundu.

TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU

Bugün kaynaklarını daha fazla oranda üretime, ihracata ve üretken alanlara yönlendiren bir Türkiye olduğunu söyleyen Bakan Nebati, “Tüm dünyanın yaşadığı bu çalkantılı değişim sürecine ülkemizi her alanda hazırlamak, ürettiğimiz katma değeri ve ihracatta dünyada aldığımız payı arttırırken istihdam olanaklarını genişletmek için AK Parti olarak Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sizlerle yan yana, var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu gün kaynaklarını daha fazla oranda üretime, ihracata ve üretken alanlara yönlendiren bir Türkiye var. Bu gün dönüşen dünyada, her alanda giderek daha fazla öne çıkan bir Türkiye var. Bu yolculuğumuza girişimcilerimiz, sanayicilerimiz, çiftçilerimiz ve üreten her bir insanımız önemli bir rol oynuyor. Türkiye yüzyılını sizlerle beraber yazmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

"DEĞERİ 14 MİLYAR LİRAYA ULAŞAN 13 BİN 949 KONUT KAZANDIRDIK"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise yaptığı konuşmada konut, işyeri ve millet bahçesi çalışmaları devam ettiğini belirtti. TOKİ eliyle Şanlıurfa’da 13 949 konut yaptıklarını belirten Bakan Kurum, “TOKİ Başkanlığımızın eliyle değeri 14 milyar liraya ulaşan 13 bin 949 konut kazandırdık ve bu konutlarla birlikte yine iş yerlerinin, ofislerin, tarım köy uygulamalarının olduğu ve yine sanayi sitelerinin inşasının olduğu 14 milyar liralık eseri Şanlıurfamıza, kardeşlerimize kazandırdık." ifadelerinde bulundu.

7 BİN 64 KONUT MÜJDESİ

Şanlıurfa’da tamamlanan, yapımı devam eden ve yapılması planlanan konutların sayısı ile maliyetine değinen Bakan Kurum, “Son olarak Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaştılar. Bu çerçevede de Şanlıurfa’ya 7 bin 64 konut kazandırıyoruz. Eyyübiye’de 4 bin 250, Viranşehir’de 714, Birecik, Bozova ve Siverek’te 500’er konut, Suruç’ta 250, Ceylanpınar’da 130, Halfeti’de 120 ve Hilvan’da 100 sosyal konut inşa ediyoruz. Bu gün yapmış olduğumuz istişareler çerçevesinde Harran’da da 250 sosyal konutu kazandırıyor olacağız. Yine ilk işyerim ki bu bölgede istihdamı arttırmak, üretimi arttırmak, gençlerimize, ustalarımıza, yeni iş kurma hayali olan kardeşlerimize yeni iş yerini açabilmesi için Eyyübiye’de 500 iş yeri yapıyoruz ve bu çerçevede yapılan proje Şanlıurfa’nın üretimine, istihdamına saktı sağlayacak." dedi.

Editör: TE Bilisim