Muhammed Şimşek / Analiz - Sicili, sözde Ermeni soykırımı iddialarına destek vermek ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a özgürlük istemekle oldukça kirli Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, TSK’ya yönelttiği ‘kimyasal silah’ iftirasının ardından gözaltına alınmıştı. Fincancı, 20 Ekim’de terör örgütünün yayın kuruluşu Medya Haber TV yayınında yaptığı akıllara zarar konuşmasıyla ilgili ifade verdikten sonra sevk edildiği mahkemece ‘terör örgütü propagandası’ yapma suçundan tutuklandı. Fincancı ilk ifadesinde, “o kanalın terör bağlantısı olduğunu bilmiyordum” sözleriyle yaptığını meşrulaştırmaya çalıştı.

GÖREVİNE SON VERİLSİN!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Fincancı’nın, 6023 Sayılı Türk Tabipleri Birliği Kanunu gerekçesiyle TTB Merkez Konseyi Başkanlığı görevine son verilmesini de talep etmişti. Söz konusu düzenlemeye göre; ‘’Amaçları dışında faaliyet gösteren Türk Tabipleri Birliği’nin merkez ve tabip odalarındaki sorumlu organlarının görevlerine Sağlık Bakanlığı ya da Cumhuriyet Başsavcılıklarının talebi üzerine’’ mahkemelerce son verilebiliyor. Eğer Fincancı’nın görevine son verilirse, Türk Tabipleri Birliği mahkemece görevlendirilen heyet tarafından bir ay içinde seçime götürülecek.

Camilerin onarımını durdurdular

İSTANBUL Çevre Kültür ve Tarihi Eserleri Koruma Derneği (İSTED), Fatih’in farklı semtlerinde tamamen yıkılmış 10 tarihî cami, mescit ve tekkeyi ihya edecekti. Fakat karşısına yıllardır her seferinde Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) çıkıyor. TMMOB, camilerin yapımını engellemek için 2007 yılında Anıtlar Kurulu’na başvurdu. Daha sonra 6. İdare Mahkemesi ve 3. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Dosyayı iki kez Danıştay’a taşıdı. İlk başvuruda TMMOB’u dikkate almayan Danıştay 6. Dairesi, 2021’de dosyayı yeniden 3. İdare Mahkemesi’ne gönderince camilerin yapımı durduruldu.

FİNCANCI’NIN SİCİLİ KABARIK

Ermenilerin ‘soykırım’ yalanlarını savunup Türkiye’yi suçlayan Fincancı, İmralı’da tutuklu bulunan terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan için kurulan “Öcalan’a Özgürlük Platformu”nun da kurucuları arasında yer almıştı. Türk askerinin hendek kazan teröristlere operasyonlar gerçekleştirdiği dönemde imza toplayan isimlerden biri olan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, bir ihanet açıklaması yaparak Türk askerini Cizre’de “katliam yapmakla” suçladı. Fincancı, terör örgütü PKK’nın sözde gazetesi olarak bilinen ve ardından kapatılan Özgür ‘terör’ maşası Gündem’in de bir dönem nöbetçi genel yayın yönetmenliği görevini de yapmıştı.

‘15 Temmuz hazımsızlığı’
Şubat 2017’de FETÖ’nün 15 Temmuz’daki kanlı askerî darbe girişiminden sonra harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kızılay Meydanı’nın adını 15 Temmuz Millî İrade Meydanı olarak değiştirmek istedi. Belediyenin bu kararını Mimarlar Odası mahkemeye taşısa da sonuç alamadı. Mahkeme, Mimarlar Odası’nın yaptığı itirazı reddetti. Ancak bu girişim 15 Temmuz gibi millî bir meselede bile meslek odalarının ne denli marjinal bir noktada durduğunu gözler önüne serdi.

TTB’NİN ‘KARANLIK’ KADROSU

Fincancı’nın başkanlık koltuğunda oturduğu Türk Tabipleri Birliği’nin yönetim kademesindeki diğer isimler de en az onun kadar karanlık bir portre çiziyor. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz darbe girişimi sonrası KHK ile ihraç edilen FETÖ’cülere sahip çıkan Vedat Bulut, Türk Tabipleri Birliği’nin genel sekreterliğine getirildi. DHKP-C’li Nuriye Gülmen ve Semiha Özakça’nın tahliyesini isteyen Onur Naci Karahancı ve ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur’ başlıklı PKK yanlısı bildiriye sahip çıkan Halis Yerlikaya Merkez Konsey üyeleri oldu.

PKK kanalına ödülü savundu
BUGÜNE kadar hep Türkiye’nin gerçekleştirdiği köprü, şehir hastanesi, otoyol ve havalimanı gibi mega projelerin karşısında duran Mimarlar Odası, altıncısını düzenlediği “Basın Ödülleri”nde, terör örgütü PKK’nın yayın organı Jin TV’ye ‘Uluslararası Televizyon Haberciliği’ dalında ödül verecek kadar ileri gitti. Bu durum mahkemeye taşınırken Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası’nın terör örgütü PKK’nın yayın organı Jin TV’ye verdiği ödülü “Biz bu basın ödüllerini gazetecilikte ısrar eden gazetelere veriyoruz. Yani habercilikte gerçekten o hakikati arayanlara veriyoruz” şeklindeki skandal ifadelerle savundu. Candan’ın da aralarında olduğu 7 üye hakkında, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava sürüyor.

ÖCALAN’A SAĞLIK HİZMETİ

TTB Merkez Konseyi Başkanlığını Dr. Gençay Gürsoy’un yürüttüğü 2006-2008 döneminde, TTB Konsey üyeleri, Paris Kürt Enstitüsü öncülüğünde yayınlanan “Türkiye’de Kürt Sorununa Barışçıl Çözüm Çağrısı” başlıklı bildiriye imza verdiler. International Herald Tribune, Le Monde, New York Times gibi gazetelerde tam sayfa ilân olarak yayımlanan bildiride, “PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık sorunları hakkında İmralı’ya bağımsız bir doktor heyeti talep etmesinin ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB) Öcalan’ın sağlık kontrollerini yapmak üzere İmralı Adası’na gitmek için Adalet Bakanlığına başvurdu” ifadesi yer aldı.

‘MASKELİ’ TERÖR HER YERDE

Türk Tabipleri Birliği, Türkiye’nin Suriye sınırını terör unsurlarından temizleme maksatlı Zeytin Dalı Harekâtı sürerken terör örgütü PKK/ YPG’yi destekleyen bir açıklama yayınladı. Türkiye’nin terörle mücadelesini ‘savaş’ olarak nitelendiren Tabipler Birliği, ‘Savaş bir halk sağlığı sorunudur, savaşa hayır barış hemen şimdi’ diyerek harekatın durdurulmasını isteyerek teröristlere kalkan olmaya çalışmıştı. Aynı Tabipler Birliği terör örgütü PKK tarafından alıkonulan 13 Türk vatandaşının şehit olması sonrası terör örgütünü kınamaktan uzak durarak feci olayı sıradan bir başsağlığıyla geçiştirdi. Birlik, terör örgütü PKK’nın Afrin’deki sivilleri tedavi eden hastanelere yönelik saldırılarını da görmezden gelerek 13 sivilin can verdiği saldırıyla ilgili tek cümle kınama mesajı dahi yayınlamadı.

BARIŞ ÖDÜLÜ VERDİLER

PKK’nın Suriye’deki uzantısı sözde eş başkanı Asya Abdullah’a, Türk Tabipleri Birliği tarafından 2015 yılında ‘barış, dostluk ve demokrasi’ ödülü verildi. Abdullah’ın 25 yıldır terör örgütü içerisinde faaliyet gösterirken Kobani olaylarında Avrupa’da kapı kapı dolaşarak teröre destek istediği biliniyor.

***
Teröre ve LGBT’ye açık destek

TOPLUMUN millî ve manevi değerleriyle kavgalı zihniyetin kendini gösterdiği bir diğer meslek örgütü ise Türkiye Barolar Birliği’nde de (TBB) durum farklı değil. Özellikle ana muhalefet partisi CHP’ye yakınlığıyla bilinen birlik, ne siyasi meselelerden ne terör uzantılarından uzak duramıyor. TBB’nin hâlihazırdaki başkanı Erinç Sağkan DHKP-C terör örgütü üyesi Helin Bölek’in ölümüne üzüldüğünü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurmuştu. Sağkan hain Gezi Parkı kalkışmasına “Gezi direnişinin 5. yılında Ethem Sarısülük’ün anmasındayız. Unutmadık, sorumlularının cezalandırıldığını görmeden bu mücadele bitmeyecek” sözleriyle açıkça destek vermişti. Erinç Sağkan, başkanı olduğu Ankara Barosunda Türk aile yapısına kasteden “lezbiyen”, “gey”, “biseksüel”lerin sözcüsü sapkın LGBT için “LGBT Hakları Merkezi”ni kurdururken söz konusu baro, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın hutbede eşcinsellik ve evlilik dışı ilişkiyle ilgili “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor.” sözlerinden rahatsız olmuş ve Erbaş hakkında şikayetçi olmuştu.

***
Doktorlar TTB’ye karşı ayaklandı!

TÜRK Tabipleri Birliği’nin amacı itibari ile siyaset üstü bir makam olduğunu belirten Bursalı doktorlar, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı’nın bulunduğu koltuğun ağırlığını ve önemini anlayamadığını vurguladı. Nilüfer ilçesi 3 Fidan Parkı’nda toplanarak bir araya gelen doktorlar adına açıklama yapan Uzman Doktor Önder Koçak, “Fincancı, PKK terör örgütü yandaşı bir tavır sergilemiştir. ‘İki tane PKK’lının gazla mı, gazsız mı öldürüldüğünün’ peşine düşmüştür. Bizler hekimler olarak kendisinin istifasını beklemekteydik. Ancak istifa etmeyerek, Türk Tabipleri Birliği Başkanı iken gözaltına alınmayı tercih etti. Oysa derhal istifa etmeli.” dedi.

Editör: TE Bilisim