TRT Haber Spikeri Deniz Demir, 29 Ekim canlı yayının söylediği sözler nedeniyle sosyal medyanın gündemi oldu. Ümmeti hedef alarak hoş olmayan ifadeler kullanan Deniz Demir, tepki sonrası ekranlardan çekilme kararı aldı. Peki, TRT Haber spikeri Deniz Demir kimdir, nereli? Deniz Demir kaç yaşında, olayı nedir? İşte merak edilenler.

TRT HABER SPİKERİ DENİZ DEMİR KİMDİR, NERELİ?

Hukuk Fakültesi mezunu olan Deniz Demir, kariyerine radyocu ve seslendirme sanatçısı olarak başladı. TRT kariyerine ise TRT tarafından açılan sınavı kazanması ile başladı. Ankara Sanat Tiyatrosu’nda eğitim aldı.  TRT’de “Çocuk Saati” ile seslendirme yapmaya başladı.  TRT FM’de gece programları, Radyo 3’te müzik programları sundu.

2011 senesinde Hakkari’de 24 askerin şehit olduğu haberini verirken gözyaşlarını tutamamış, bu anlar o dönem sosyal medyada gündem olmuştu.

2007 yılında Deniz Demir, RTÜK tarafından "En İyi Türkçe Konuşan Program Spikeri" ödülünü almaya hak kazanmıştır. 2013 yılında Beyaz Küre "Yılın Spikeri Ödülü"nü kazandı.

Deniz Demir 2013 yılında meslektaşı Metehan Demir ile evlendi.

DENİZ DEMİR KAÇ YAŞINDA, OLAYI NEDİR?

"Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken. Cumhuriyeti zihninde ve kalbi yaşatan bu büyük devlet büyük millet, Atatürk'ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Hoşçakalın."

Editör: TE Bilisim