Tansu Yeğen kimdir, aslen nereli? Microsoft, Apple, Samsung gibi şirketlerin dünya liderleriyle çalışan, dünyanın yapay zeka ve robot yazılımlar konusunda lider şirketi UiPath’de Avrupa Başkan Yardımcısı olarak görev almasının yanında pek çok başarıya imza atan Tansu Yeğen'in biyografisi, yaşı, memleketi, kariyeri ve kişisel bilgileri merak edildi. TV programına konuk olan Tansu Yeğen'in hayat hikayesi "Tansu Yeğen kimdir, aslen nereli? Tansu Yeğen kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapar?" sorularıyla şu dakikalarda yoğun olarak araştırılıyor. Peki, Tansu Yeğen kimdir, aslen nereli? Tansu Yeğen kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapar? İşte kısaca detaylar...

Tansu Yeğen kimdir, aslen nereli? Tansu Yeğen kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapar?

Aslen Kırşehirli olan Tansu Yeğen, 1966 yılında İstanbul'da doğmuştur.

1985 yılında Alman Lisesi'nden mezun olan Tansu Yeğen, eğitim hayatına Boğaziçi Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünde devam etti. Buradan mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Tansu Yeğen, iyi derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir. 

Tansu Yeğen, kariyerine 1991 yılında Digital Equipment’ta başlamış, 3 yıl sonra Hewlett Packard Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü olmuştur. Buradaki görevi boyunca PC, dizüstü bilgisayar ve sunucu bilgisayarları pazarında Hewlett Packard Türkiye'nin birinci sıraya konumlandırılmasında önemli katkıları olmuştur.

1998 yılında Microsoft Türkiye’nin Pazarlama Müdüğü görevini üstlenen Tansu Yeğen, 1999 yılı itibarıyla Microsoft’taki görevine Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etmiştir.

Şirkette çalıştığı 7 yıl süresince Microsoft ekibi ile gerçekleştirilen “KOBİ’lere Yönelik Çözüm 2000 Projesi”, dünya çapında 245 proje değerlendirilmesi arasından “En İyi Uygulama” olarak seçilmiştir. Daha sonraki yıllarda sırayla Apple, Turkcell Ukrayna, Turkcell Avrupa ve IBM 'de Genel Müdür'lük görevlerinde bulunan Tansu Yeğen, 2013 yılından beri Samsung Türkiye’de IM Bölümü Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya başlamış, 30 Haziran 2018'de ise görevinden ayrılmıştır.

Tansu Yeğen, 1998 yılında Genç Yönetici İşadamları Derneği (GYİAD)’nin yaptığı araştırmalar sonucunda “Türkiye’nin 50 Başarılı İşadamı” arasında yer aldı. Ayrıca 2001 ve 2002 yıllarında Capital dergisinin gerçekleştirdiği iki ayrı araştırmada “Türkiye’nin En İyi 25 Pazarlama Yöneticisi” arasında gösterildi. Bunlara ek olarak kariyerinde birçok ödül kazanmış olan Tansu Yeğen, 2008 yılında Stevie Awards tarafından Avrupa’da yılın CEO’su eçilmiştir. 

Editör: TE Bilisim