UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı garantileyen temsilcimiz Fenerbahçe, Dinamo Kiev karşısında liderlik mücadelesi verecek. Temsilcimiz grubu ikinci sırada bitirmesi durumunda ise Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlarla son 32 turunda karşılaşacak. Fenerbahçe'nin grubu ikinci sırada bitirmesi durumunda karşılaşacağı muhtemel rakipler belli oldu. Peki, Fenerbahçe’nin UEFA rakipleri belli oldu mu? Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri kimler olacak? İşte detaylar.

FENERBAHÇE’NİN UEFA RAKİPLERİ BELLİ OLDU MU?

UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı garantileyen temsilcimiz Fenerbahçe, Dinamo Kiev karşısında liderlik mücadelesi verecek. Temsilcimiz grubu ikinci sırada bitirmesi durumunda ise Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlarla son 32 turunda karşılaşacak. Fenerbahçe'nin grubu ikinci sırada bitirmesi durumunda karşılaşacağı muhtemel rakipler belli oldu.

UEFA EŞLEŞTİRME FORMATI NASIL?

UEFA’nın hazırladığı formata göre ilgili takımlar arasındaki maçlarda atılan gol sayısına bakılıyor. İki takım burada da 5’er golle eşit durumda. Ardından ilgili takımların grup geneli attıkları goller, grup genelinde deplasmanda attıkları goller, grup geneli deplasman galibiyet sayısı gibi kriterler öne çıkacak.

Fenerbahçe’nin Dinamo Kiev deplasmanında galibiyeti kadar atacağı gol sayısı ve oluşturacağı averaj da önem arz edecek. Grupta puan ve gol eşitliğinde hangi takımın grupta deplasmanda daha çok kazandığı ve daha çok gol attığı önem bulacak.

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ KİMLER OLACAK?

UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenen Ajax, Bayer Leverkusen, Barcelona, Sporting Lizbon, Salzburg, Shakhtar Donetsk, Sevilla ve Juventus, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Bu takımlar ayrıca temsilcimiz Fenerbahçe'nin grubunu ikinci sırada tamamlaması halinde UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda sarı-lacivertlilerin muhtemel rakipleri olacak.

Editör: TE Bilisim