TV8'in sevilen ayrışması Survivor yeni sezonda yeni yarışmacılarla yayın hayatına devam ediyor. En çok ilzenen yarışma programlarından bir olan Survivor'da yeni adaylar şampiyonluk için mücadele ediyor. Yarışmacıların biyografisi merak eden vatandaşlar sık sık aramalar gerçekleştirirken Survivor Barış kimdir? 2023 Survivor yarışmacısı Barış Telli boyu kaç ve aslen nereli? sorusu da bu bağlamda merak konusu olmaya devam ediyor. Survivor 2023 yarışmacılarından Barış Telli hem azmi hem de performansıyla dikkati çekerken yarışmanın takipçileri Barış'ın hayat hikayesini, ilgilendiği spor dallarını ve mesleğini merak ediyor. Peki, Survivor Barış kimdir? 2023 Survivor yarışmacısı Barış Telli boyu kaç ve aslen nereli? Yanıtı yazımızda...

Survivor Barış kimdir? 2023 Survivor yarışmacısı Barış Telli boyu kaç ve aslen nereli?

2023 Survivor Barış Telli, 1989 yılında Kırıkkale'de doğdu. Spor kariyerine spor kariyerine ilk olarak Nevzat Kankuş 'un öğrencisi olduğu İsmet Aydınlı İlköğretim Okulu'nun jimnastik takımında başladı.

Barış Telli 2005 yılında henüz lise öğrencisiyken Karagücü Ampute Futbol Takımı ile hocası B. Murat Altıntaş vasıtasıyla tanıştı. 2009 yılında 49 golle rekor kırarak Ampute Futbol Süper Ligi gol kralı oldu. 2009 yılında tanıştığı spor adamı Hadi Neşet Türkmen'in desteğiyle 2012 yılında özel koşu protezine kavuştu. 

Daha bir yıl geçmeden 2013 Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 100m koşu, yüksek atlama ve uzun atlamada üç altın madalya kazandı ve ülkesini milli atlet olarak temsil etmeye başladı.

2014 yılında, sanatçı Hülya Avşar'ın desteğiyle aldığı yeni proteziyle yüksek atlamada Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazandı ve Türkiye rekoru kırdı.

Aynı yıl, Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile dördüncü kez Dünya üçüncülüğünü kazanan Barış, 2015 yılına gelindiğinde Türkiye'nin ilk bedensel engelli beden eğitimi öğretmeni oldu.

2016'da, tekerlekli sandalye tenisine başladı ve çiftlerde Türkiye Şampiyonu oldu. 2017 yılında Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile 50.000 taraftarın önünde Avrupa şampiyonluğunu kazanma gururunu yaşadı. Aynı maçın ardından verdiği klasikleşmiş pozu ile yılın fotoğrafı ödülünü kazandı.

2018 yılında, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahibi adayı Türkiye'nin Spor Tanıtım Elçisi, 2019 yılında UEFA tarafından Equal Game Tanıtım Elçisi, 2020 yılında ise Össur Marka Elçisi olarak seçildi.

Editör: TE Bilisim