Faiz sistemiyle çalışan bankaların müşterilerine verdiği promosyonları kullanmak caiz midir? Kamuoyunda uzun süredir tartışılan Banka promosyonu helal mi, haram mı; emekli banka promosyonu almak caiz mi, soruları akılları karıştırmaya devam ediyor. Banka promosyonunun dinî hükmüne dair Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklama merak edilmekte. Peki, Banka promosyonu helal mi, haram mı? Emekli banka promosyonu almak caiz mi? İşte Din İşleri Yüksek Kurulunun banka promosyonu kullanmak caiz midir sorusuna yanıtı!..
Banka promosyonu helal mi, haram mı? Emekli banka promosyonu almak caiz mi?
Bankaların, kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekle birlikte faiz şüphesinden de tümüyle uzak değildir.
Bu itibarla, temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları; bilakis ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur.
Sonuç olarak bankaların müşterilerine verdiği promosyonları kullanmak doğrudan haram olmasa da imkân nispetinde kullanmak tavsiye edilmektedir.





