Daha önce birçok kez metrobüs ve İETT otobüslerinin kazalarıyla gündeme gelen İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) bir skandala daha imza attı. Sosyal medyada kısa sürede yayılan bir videoda İBB'ye ait bir metrobüsün belediye ekiplerince parçalatıldığı görüntüler yer aldı.

Geri dönüşüm sürecinin yaygın olarak kullanıldığı çağımızda sosyal medyaya yansıyan bir video hayrete düşürdü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir metrobüs, kepçe tarafından parçalandı.

GERİ DÖNÜŞTÜRMEK YERİNE PARÇALAMAYI TERCİH ETTİLER

Videoda İBB'ye ait kepçenin metrobüsü parçaladığı ve hiçbir geri dönüşüm hizmeti yapılmadığı görüldü. Phileas marka metrobüsün, İBB ekiplerince kepçe ile parçalanması kameralara yansıdı.

YOĞUN TEPKİ ÇEKTİ

İBB tarafından metrobüslerin neden parçalandığına dair bir açıklama yapılmazken, sosyal medyada kısa sürede yayılan paylaşıma yapılan yorumlarda, kamu malı olan metrobüsün farklı şekillerde değerlendirmek yerine parçalatılması yoğun tepki çekti.

İBB'DEN TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

İBB kuruluşu İETT'ye ait bir metrobüsün iş makinesi tarafından parçalandığı anlara ait görüntüler sosyal medyada yer aldı. Birçok sosyal medya kullanıcısının söz konusu görüntüye tepki göstermesi üzerine, İBB'den konuyla ilgili açıklama yapıldı.

'YEDEK PARÇASI BULUNMADIĞI İÇİN'

Açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında, eski metrobüs araçlarının Makine Kimya Endüstrisi tarafından taşınma öncesinde parçalara ayrılma görüntülerinin, "İETT'nin metrobüs araçlarını parçaladığı" iddiasıyla haberleştirildiği kaydedilerek, şöyle denildi:

"Söz konusu görüntü, 2007 ve 2008 yılında Hollanda'dan alınan, verimsizliği ve ekonomik ömrünü tamamlaması sebebiyle hurdaya ayrılan, yedek parçası bulunmayan ve üretici firması da iflas etmiş olan eski metrobüs araçlarının geri dönüşüm için devredildiği Makine Kimya Endüstrisi tarafından geri dönüşüm için taşınması öncesi parçalara ayrılma görüntüsüdür. İETT, yerli üretim olan güçlü ve konforlu metrobüs araçlarını İstanbul'a kazandırmaya devam edecek."

Editör: TE Bilisim