ABD’de bir yetenek yarışmasına katılan Müslüman Putri Ariani adından söz ettiriyor. Yarışma için Endonezya’dan ABD’ye gelen görme engelli Putri Ariani sahnede piyano çalarak izleyenlerin gönlünü fethetti.

Gönülleri fethetti

Yeteneği ile izleyicileri kendine hayran bırakan görme engelli Ariani, “Küçüklüğümden beri hep bu yarışmada olmayı hayal ettim. En büyük sorunum, insanların bana bir müzisyen olarak değil, kör biri olarak bakması. Ama şarkı söylerken kendimi bir süperstar gibi hissediyorum” dedi. Whitney Houston ile aynı seviyede olmak istediğini vurgulayan Ariani, Grammy ödülünü kazanmak istediğini söyledi.

İkinci bir parça istendi

Yarışmanın jüri üyesi Simon Cowell, sahnedeki performansı çok beğenilen 17 yaşındaki Putri Ariani’den ikinci bir şarkı çalmasını istedi. Bu istek üzerine Ariani, Elton John’un “Sorry Sorry To Be The Hardest Word” şarkısını çalarak bir kez daha izleyenleri kendisine hayran bıraktı. “Sanırım buradaki herkes aynı şeyi hissediyor” diyen Simon Cowell, “17 yaşındasın, şarkı yazıyorsun, harika ve farklı bir sesin var. Parlıyorsun” ifadelerini kullanırken sahneye inerek Ariani’ye katıldı ve "Bence şovumuzda gördüğümüz en iyi şarkıcılardan birisin” dedi.

Performans sonrası Simon Cowell’ın “Golden Buzzer” butonuna basmasıyla Putri Ariani, oylama yapılmadan bir sonraki tura kalmayı başardı.

Editör: TE Bilisim