Küresel piyasalarda ABD ile Çin arasında dün gece imzalanan ticaret anlaşmasının dünya ekonomisi ve piyasalara üzerindeki etkisi tartışılırken; yurt içinde TCMB’nin faiz kararı bekleniyor. Bu gelişmelerin başta dolar, euro ve sterlin olmak üzere döviz fiyatlarına nasıl bir etki edeceği merak konusu.

Peki Son dakika sterlin ne kadar? Parasını İngiliz para birimi sterlinde değerlendiren birçok yatırımcı bugün yani 16 Ocak 2020 perşembe günü de bu soruya yanıt arıyor. Dolar ve euroya oranla daha az tercih edilmesine rağmen önemli bir yatırımcı kitlesine sahip olan İngiliz para birimi sterlin istikrarlı seyriyle dikkat çekiyor.

Peki son dakika sterlin ne kadar? İngiliz sterlini kaç TL? İşte 16 Ocak 2020 güncel dolar, euro ve sterlin kuru.

DOLAR NE KADAR

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından saat 09.35 itibarıyla önceki kapanışın yüzde üzerinde 5,8810’dan işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro yüzde 0,1 değer kazancıyla 6,5590’dan satılıyor.

STERLİN NE KADAR?

Sterlin/TL yüzde 0,2 artışla 7,6670’ten satılıyor.

Sterlin/dolar paritesi, analistlerin destek olarak nitelendirdiği 1,30’un hemen üzerinde işlem görürken, avro/dolar paritesi dünkü kapanış seviyesinin hemen altında 1,1147’den alıcı buluyor. Dolar endeksi, yatay bir seyirle 97,2 seviyesinde bulunuyor.

Teknik açıdan dolar/TL’de 5,85’in destek konumunda bulunduğunu ifade eden analistler, 5,95’in direnç olarak izleneceğini kaydetti.

16 OCAK 2020 CANLI DÖVİZ FİYATLARI

Editör: TE Bilisim