Eğitim öğretim hayatına devam eden öğrenciler hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim alarak sürdürüyor. Teknolojik imkânlara sahip olmayan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarına hız verdi. MEB, 500 bin öğrenciye ücretsiz tabletlerin dağıtılması için harekete geçti. Peki, Bedava tabletler ne zaman verilecek? İşte 2020 Ücretsiz bedava tablet ve bilgisayar başvuru sonuçları sorgulama…

BEDAVA TABLETLER NE ZAMAN VERİLECEK? İŞTE 2020 ÜCRETSİZ BEDAVA TABLET VE BİLGİSAYAR BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA…

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çankırı’daki Tüney Şehit Mehmet Demir İlkokulunu ziyaret etti. Burada yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, tabletlerin dağıtımının bu haftadan itibaren başlayacağını ve peyderpeyi süreceğini söyledi.

Bakan Selçuk, köy okullarının açılışının sevinci içerisinde olduklarını belirterek, okulların açılışıyla ilgili il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarının gayretlerine teşekkür etti. İhtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtımına dair de konuşan Milli Eğitim Bakanı, “Önemli bir ihtiyacımız tablet ihtiyacı, bu ihtiyacı büyük oranda EBA televizyonu tarafından karşılanıyor. Tabletlerin dağıtımı bu haftadan itibaren başlıyor, peyderpey devam edecek.” dedi.

ÜCRETSİZ TABLET DAĞITIMI BAŞLIYOR

Milli Eğitim, 81 şehirde ihtiyaç sahibi olan öğrencilere ücretsiz şekilde tablet dağıtımı olacak. Dağıtımlar 81 şehirde yapılacak.

ÜCRETSİZ TABLET KİMLERE VERİLECEK?

Devlet tarafından dağıtılacak tabletlerle ilgili başvuru şartlarına şu şekilde yer verildi:

İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından;

Ailesinin gelir düzeyi, Eğitim çağındaki kardeş sayısı, Yüz yüze eğitime devam etme durumu, Özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı. Bu açıklamaya göre ihtiyaç sahibi olan ailelere, eğitim çağında olan kardeş sayısına, yüz yüze eğitime devam etme durumuna bakılacak.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Ücretsiz tablet için başvuru açıklaması gelmedi. İnternet üzerinden ya da bir yere gidilerek başvuru yapılacağı konusunda açıklama gelmedi. Edinilen bilgilere göre MEB’in , ailelerin durumuna göre tabletleri dağıtacağı öğrenildi. İl İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ve öğretmenlerinize tablet ihtiyacı olduğunuzu iletebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim