Yeşilçam’ın en başarılı yapımlarından biri olan Hababam Sınıfı serisinin ilk filmi bu akşam Show Tv ekranlarında saat 20.00 itibariyle izleyici ile buluşacak. Rıfat Ilgaz’ın Hababam Sınıfı adlı romanından sinemaya uyarlanan hababam Sınıfı’nın unutulmaz oyuncu kadrosu, konusu ve çekildiği yer de detaylıca araştırılıyor. Bir Sınıf dolusu haylaz, tembel ve keskin zekalı öğrencinin eğlenceli öykülerinin aktarıldığı komedi, macera ve dram içerikli Hababam Sınıfı oyuncuları kimler? Hababam Sınıfı oyuncuları, konusu ve çekildiği yer ile alakalı detaylı bilgi haberimizde.

Hababam Sınıfı oyuncuları kimler? İşte Hababam Sınıfı oyuncu kadrosu!

Yönetmenliğini Ertem Eğilmez ve Kartal Tibet’in yaptığı 1975 yapımı Hababam Sınıfı oyuncu kadrosunda,

Münir Özkul (Mahmut Hoca) Tarık Akan (Damat Ferit) Adile Naşit (Hafize Ana) Kemal Sunal (İnek Şaban) Ayşen Gruda (Sunucu) Şener Şen (Badi Ekrem) Halit Akçatepe (Güdük Necmi) Akil Öztuna (Akil Hoca)

gibi birbirinden değerli usta isimler yer alıyor.

Hababam Sınıfı konusu nedir?

İstanbul Üsküdar’daki Özel Çamlıca Lisesi’ne yeni atanan müdür muavini ve tarih öğretmeni olan Mahmut Hoca (Münir Özkul) kopya çeken, dersleri asıp okuldan kaçarak maçlara giden, haylazlıkla birleşen keskin zekalarıyla okulun altını üstüne getiren öğrencilerden müteşekkil 6 Edebiyat A sınıfını Hababam Sınıfı) ilginç ceza yöntemleriyle disiplin altına almaya çalışmaktadır.

Hababam Sınıfı nerede çekildi?

Milyonların unutulmaz hatıralarını süsleyen Hababam Sınıfı filmi, İstanbul Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nda yer alan Adile Sultan kasrı’nda çekilmiştir. Hababam Sınıfı’nın çekildiği yer ile alakalı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim