1. Open Broadcaster Software (OBS)

Canlı yayın aktarımı yapmanıza da olanak tanıyan ve tüm Youtuber’lar ve stereamer’lar tarafından en çok tercih edilen ekran kaydı alma programı olan OBS ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Çapraz platform desteği bulunan programı Windows, MacOS ve Linux işletim sistemlerinin tamamında sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.

OBS, gelmiş geçmiş en iyi ekran kaydı alma programları arasında yer almaktadır. Yayın yaparken ve ekran kaydı alırken bit hızını sizin belirlemenize olanak tanımaktadır ve webcam ile ekran görüntüsünü aynı anda işleyebilmektedir.

OBS’in indirme sayfasına erişmek için https://obsproject.com/download adresini takip etmeniz yeterli olacaktır.

2. XSplit Broadcaster

OBS’e benzerliğiyle dikkat eden ve başka bir ekran videosu kaydetme programı olan XSplit Broadcaster’de canlı yayın aktarımına imkan tanımaktadır.

Ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunan XSplit Broadcaster’in indirme sayfasına https://www.xsplit.com/broadcaster adresinden ulaşabilirsiniz.

3. Camtasia

Ücretsiz deneme sürümüne sahip bir video kaydedici olan Camtasia video kaydı yapabilmenin yanında farklı özelliklere de sahiptir. Aynı zamanda bir video montaj programı olup, yayıncılar ve video editörleri tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Camtasia’nın ücretsiz sürümü 30 gün olup, eğer satın alıranız mobil cihazlarınızdan da video kaydı alabilmenize imkan vermektedir.

4. Windows Oyun Çubuğu

Yeni versiyon Windows’larda varsayılan bir özellik olarak gelen Windows Oyun Çubuğu’da en iyi ekran videosu çekme programı listesinde yer almayı hak ediyor. Windows+G tuş kombinasyonuyla açabildiğiniz Windows oyun çubuğu, hiçbir harici programa gerek kalmadan ekran videosu çekebilmektedir.

5. iSpring Free Cam

Özellikle eğitim sektörüne yönelik çalışmalarda bulunacaksanız sizin için en optimum ekran kaydedici iSpring Free Cam olabilir. Mikrofonunuzla ses kaydı yapabilmenize olanak veren iSpring Free Cam; seçtiğiniz alanı, tüm ekranı veya seçtiğiniz bir pencereyi kaydetmenizi sağlamaktadır.

Bununla birlikte program kayıt aldığınız alandan gelen sesleri de kaydetmektedir.

6. Bandicam

Oyun videosu kaydeden kişilerin sıklıkla tercih ettiği bir başka ekran kaydedici olan Bandicam ücretli ve ücretsiz paketlere sahiptir. Dilerseniz ücretsiz olarak filigranlı bir şekilde kullanabileceğiniz programı satın alarak filigransız ve gelen onlarca özellikle birlikte kullanabilirsiniz. FPS, bit hızı ve ses kodeği ayarlama gibi farklı özellikleri özelleştirebildiğiniz Bandicam’ı indirmek veya fiyatlarını incelemek isterseniz https://www.bandicam.com/tr/ adresini ziyaret ederek daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

7. TinyTake

MangoApps tarafından geliştirilen TinyTake mobil cihazlarla da uyumlu olan bir ekran kaydedicidir. Programın ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunmaktadır. Ücretsiz sürümde çok kısıtlı özellik bulunurken satın alacağınız pakete göre ücretli sürümde çok daha fazla özellik sizi beklemektedir.

Kısa videolar çekmek isteyenler için ücretsiz sürüm yeterli olurken uzun videolarda ücretli sürüm gerekmektedir.

8. Apowersoft

Web tabanlı çalışan bir ekran kaydedici olan Apowersoft bilgisayarınızı yormadan çalışmaktadır. İlk defa kullanacak kişilerin ufak boyutlardaki kurulum dosyasını kurması ve ardından internet sitesine giderek kayda başlaması gerekmektedir.

Ücretsiz ve hafif bir program olan Apowersoft ayrıca çözünürlüğü sizin ayarlamanıza da izin vermektedir. İsterseniz 1080p çözünürlükte isterseniz de 480p çözünürlükte ekran kaydı alabilirsiniz.

9. Loom

Bir başka web tabanlı ekran kaydedici olan Loom üniversite öğretim görevlileri tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. En iyi ekran videosu çekme programı listesinin son programı olan Loom ücretsiz sürümde ekran kaydını web sitesine yüklemektedir. İsterseniz daha sonradan indirip kullanabilmektesiniz…

Editör: TE Bilisim