Babil, Star Tv ekranlarında bu akşam saat 20.00’da yayın hayatına merhaba diyor. Etkileyici hikayesi ve güçlü oyuncu kadrosuyla şimdiden dikkatleri üzerine toplayan iddialı dizi Babil, ilk bölümüyle şu saatlerde izleyiciyle buluşuyor. İzleyiciler de Babil dizisi nerede çekiliyor, Babil sahneleri nerelerde çekiliyor gibi konuları yoğun bir şekilde araştırmaya başladı. M.Ö. 3 binli yıllardan beri var olan Babil, Star Tv’nin yeni dizisiyle bir kez daha gündeme gelip detayları araştırma konusu oldu. Star Tv’nin yeni dizisi Babil beklenen performansı gösterecek mi, bunu hep birlikte dizinin ilerleyen bölümlerinde göreceğiz. Ancak bu haberimizde, dizinin çekimlerinin nerede yapıldığı hakkında kısa bir bilgi vermek istedik. İşte, Yeni dizi Babil nerede çekiliyor? Babil dizisi hangi mekanlarda çekiliyor? sorularının yanıtı!

Yeni dizi Babil nerede çekiliyor? Babil dizisi hangi mekanlarda çekiliyor?

Çekimleri İstanbul‘un farklı semtlerinde gerçekleştirilen dizinin set mekanları hakkında ise detaylı bilgi, henüz bulunmuyor.

Dizide, idealist bir profesör olan İrfan, oğlunun hayatını kurtarmak için hayatında hiç yapmadığı işlere bulaşır ve başı türlü çeşit belalara girer. Ama onun tek amacı oğlunu sağlığına kavuşturmaktır. Çekimleri İstanbul’da gerçekleşen Babil dizisinde mekanların detaylı bilgisi henüz bulunmuyor. Ancak İrfan’ın oğlu Deniz’in hastalığından dolayı çekimlerin bir kısmı hastanede gerçekleşiyor. Çekim mekanlarının detayları henüz paylaşılmazken fragmanda ve dizinin ilk dakikalarında görülen detaylar çekimlerin şimdilik İstanbul’da yapıldığını gösteriyor. İlerleyen vbölümlerde çekim mekanlarına dair detaylı bilgiye hep birlikte ulaşacağız.

Babil dizisinin konusu nedir?

Babil dizisinde, idealist bir ekonomi profesörü olan İrfan, haksız yere işten kovulur ve aynı gün 7 yaşındaki oğlu Deniz’in hasta olduğu haberiyle dünyası bir anda değişir. Bu öyle bir hastalıktır ki doktor, oğlunun beyninde bir saatli bomba var der. Bunu duyan her anne baba gibi İrfan ve Eda’da ne yapacağını bilemez ve alt üst olan hayatlarında çocuklarını sağlığına kavuşturmak için türlü belalarla mücadele etmek durumunda kalırlar.

Yeni dizi Babil, her cuma saat 20.00’da Star Tv ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Babil dizisi oyuncuları kimler?

Halit Ergenç – İrfan Aslı Enver – Ayşe Ozan Güven – Egemen Birce Akalay – İlay

Nur Fettahoğlu – Eda Mesut Akusta – Süleyman Deniz (Beren Kasımoğulları)

Babil ne demek?

Akkadca ‘tanrının kapısı’ anlamını ifade eden Bâbil kelimesi, ‘bâb’ (kapı), ‘ili’ (tanrının), İbrânîce’de Bâbel/Bâvel, Persçe’de Babiruş ve Grekçe’de Babylon şekillerinde kullanılmıştır.

Babil neresi? Antik şehir Bâbil, hangi ülkede?

Antik bir şehir olan Babil; günümüzde Irak sınırları içerisinde, Fırat Nehrine kısıyı olan, bugünkü Bağdat’ın yaklaşık 88 km güneyinde ve İç Irak’taki modern Hilla’nın kuzeyinde yer almaktaydı.

Büyük ihtimalle İÖ 3000’li yıllardan beri varolan küçük Babil kent krallığı, önce Sami soyundan Amurrulu akıncıların genel karargâhı olarak önem kazandı.

Altıncı Bâbil Kralı Hammurabi’nin yönetimi altında Eski Babil İmparatorluğu gücünün zirvesine ulaşırken, Babil de, Babil İmparatorluğu’nun başkenti olarak Dicle-Fırat Vadisi’nin en önemli ticaret merkezi haline geldi.

Eski Babil İmparatorluğu’nun çöküşünün ardından bir Kasit kralları hanedanı Babil’i başkent yaptılar ve ardındanda Asur egemenliği altına girdi. Asur Kralı Sanherib İÖ 689’da Babil’i yakıp yıktı. Ancak, çok geçmeden yeniden onarıldı ve Kaide ya da Yeni Babil İmparatorluğu’nu kuran Sami soyundan Kaidelilerin başkenti oldu.

İmparatorluk II. Nebukadnesar’ın yönetimi altındayken en parlak dönemini gördü. Asma Bahçeleri ile İştar Kapısı bu dönemin şaheserleri arasında yer almaktadır.

İÖ 539’da Pers Kralı Büyük Kyros kenti ele geçirdi. Ardından Büyük İskender Babil’i Doğu İmparatorluğu’nun merkezi yapmayı tasarladıysa da ölümünden sonra kent zamanla önemini yitirdi.

Osmanlı döneminde, hemen hemen unutulmaya yüz tutan Babil’de, kapsamlı ve sistemli arkeolojik kazılara ancak 20. yüzyılda başlanabildi.

Editör: TE Bilisim