Trajik bir hayatı olan ABD’li şair ve yazar Sylvia Plath’ın anısına Google’da yer verildi. Google’ın önemli günler için tasarladığı Doodle’da, Sylvia Plath için yer ayırdı. İnternet kullanıcıları ise Google arama motorlarını açtığında böyle bir sürprizle karşılaştı. Bunun ardından kullanıcılar Sylvia Plath’ın hayatını yoğun bir şekilde araştırmaya başladı. Sylvia Plath kimdir ve neden intihar etti? Google’dan Sylvia Plath sürprizi… detaylar haberimizde…

SYLVİA PLATH KİMDİR VE NEDEN İNTİHAR ETTİ? GOOGLE’DAN SYLVİA PLATH SÜRPRİZİ

27 Ekim 1932’de ABD’de doğan şair ve yazar Sylvia Plath, Sırça Fanus kitabının yazarı olarak bilinir ve bu kitapla çıkış yapmıştır.

Çocukluk yıllarında manik depresif bozukluğuyla yaşayan Sylvia Plath, 1950’de lisedeyken ilk kez intihara kalkıştı.

20’nci yüzyılın en büyük kadın yazarlarından olarak bilinen Sylvia Plath, Türkiye’de ve dünyada genellikle ‘Sırça Fanus’ isimli karamsar eseriyle bilinir.

Sylvia Plath 11 Şubat 1963 günü çocuklarına kahvaltı hazırladıktan sonra odalarının kapısını kapattı ve aralıklarını bantladı. Fırının gazını sonuna kadar açan Plath, gazın içeri dolarak beynine nüfuz etmesini bekledi.

Henüz 30 yaşındayken 1963 yılında trajik bir şekilde intihar eden Sylvia Plath, Nicholas adında bir yaşında bir oğlu ve Frieda adında 3 yaşında bir de kızı vardı.

Sylvia Plath’ın çocukluğundan beri bunalım ve buhranla boğuştuğu biliniyor. Elektroşok tedavileri, artık yazamadığını düşünmesi ve asla memnun olmaması; eşi Ted Hughes’ın onu aldatması, kıskançlık krizleri, evliliğinin zorlukları gibi pek çok sebepten Sylvia Plath kendisini bir ‘sırça fanus’un içinde nefessiz kalmış hissetmesine sebep oldu.

Editör: TE Bilisim