TV8’de yayınlanan MasterChef 2020 yarışmacılarının dün nakşamki bölümde hazırladığı MasterChef Çilav Tarifi oldukça ilgi çekti. Program esnasında ve daha sonra binlerce izleyici Çilav ne demek, nasıl yapılır, nerenin yemeği gibi soruları yoğun olarak araştırmaya başladı. Peki, Patatesli Çilav Tarifi! Çilav ne demek, nasıl yapılır? Çin pilavı ile bir ilgisi var mı? Merak edilenler haberimizde.

Çilav ne demek, nedir?

Çilav, İran’a ait bir pilav çeşididir. Alışılmış pirinç pilavından farklı olarak patates katılır ve patatesler halkalar halinde kullanılır. İsmi çağrışım yapsa da, soğan, havuç ve yumurta katılarak yapılan ‘Çin pilavı’ ile, pirinç pilavı türünden olması dışında bir ilgisi yoktur.

Patatesli Çilav Tarifi için gerekli malzemeler

2 su bardağı uzun pirinç

2 yemek kaşığı tereyağı

3 çay kaşığı tuz

2-3 adet patates

Patatesli Çilav nasıl yapılır?

Uzun pirinci bol tuzlu kaynar suda yaklaşık 2 saat kadar bekletin. Ardından suyun rengi şeffaflaşıncaya kadar geniş bir kapta bol su ile pirinçleri ovalamadan yıkayın.

5 adet patatesi halka şeklinde doğrayın ve bir süre tuzlu suda bekletin.

Büyük ve geniş bir tencere içerisine bol su koyun. Ardından içine bir tatlı kaşığı tuz serpin. Suyun kaynamasını bekleyin. Ardından suda bekletip yıkadığınız pirinçleri suyun içine atın. Yaklaşık olarak 7-8 dakika kadar kaynatın.

Güzelce yağladığınız teflon tavanın içerisine patatesleri dizin. Patateslerin üzerine tuz ve karabiber atın. Pişen pilavın yarısını patateslerin üzerine koyun. 2 kaşık margarin ekleyin. Pirincin diğer yarısını da ekleyin. Yaklaşık 30-35 dakika pişirdikten sonra ters çevirerek servis yapın.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim