14 Şubat 2020 Cuma okullar tatil mi sorusu, Türkiye genelinde birçok ilde etkili olan kar yağışı nedeniyle gündemin en çok merak edilenleri arasında. Öğrenciler hem tatil yapıp hem de karın keyfini çıkarmak isterken Valiliklerden, Kaymakamlıklardan ve Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılacak 14 Şubat kar tatili açıklamalarını araştırıyor. Yoğun kar alan illerimizden biri olan Kayseri, Nevşehir, Aksaray’da de öğrenciler valilik kar tatili açıklaması yaptı mı diye merak ediyor. Peki, 14 Şubat Kayseri, Nevşehir, Aksaray’da okullar tatil mi? Detaylar haberimizde…

14 Şubat Kayseri, Nevşehir, Aksaray’da okullar tatil mi?

Kayseri’de kar yağışı nedeniyle Bünyan, Akkışla Pınarbaşı, Yahyalı, Sarız ve Felahiye ilçelerinde tüm okullar yarın tatil edildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 14 Şubat Cuma günü Bünyan ilçesindeki tüm okullarda eğitime ara verildi. Bünyan’daki okullarda, kar yağışı nedeniyle 2 gündür eğitim yapılamıyor.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle Akkışla, Pınarbaşı, Yahyalı, Sarız ve Felahiye ilçelerinde tüm okullarda yarın eğitime ara verildi.

Nevşehir

Nevşehir’de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının ardından yollarda oluşan buzlanma tehlikesi nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, özel eğitim kurslarının 14 Şubat Cuma günü tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden hamile, engelli ve kronik ağır hastalığı olanların da idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Aksaray

Aksaray valiliğinden okulların tatil edilmesi yönünde bir açıklama gelmedi. Açıklama geldiğinde sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim