Hollanda ordusunda Kara Kuvvetlerinde Yüzbaşı olarak görev yapan 44 yaşındaki Ekrem Karadeniz, 15 Mart 2017’de çıkan yangının dumanından zehirlenen komşularını kurtararak hayatta kalmalarına yardımcı oldu.

Komşularına ambulans gelene kadar ilk yardımı sağlayan Karadeniz’e, bu başarısı için Carnegie Kahramanlar Vakfınca verilen ödül, Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema tarafından takdim edildi.

Karadeniz, kendi hayatını riske atarak başkasının hayatını kurtaran veya kurtarma girişiminde bulunanlar için verilen Ulusal Kahramanlık Ödülü’nün en yüksek derecedeki gümüş madalya ile onurlandırıldı.

Kahramanlık madalyasını almak elbette gurur verici olduğunu söyleyen Karadeniz şunları kaydetti:

KOMŞULUK HAKKINI YERİNE GETİRDİM

“Bunu alacağımı duyduğumda memnun oldum fakat benim gözümde gerçek kahramanlar ailesini terörle mücadelede kaybederek acısını yüreğine gömüp hayat mücadelesine devam eden anneler, babalar ve çocuklardır.”

Karadeniz, kendisine teşekkürlerini ifade eden komşularına: “Onlara inancımızın gereği komşuluk hakkımızı yerine getirdiğimi söyledim. İnsan hakları ve komşuluk hakları vardır. Biz ikisine de riayet ediyoruz. Ondan dolayı rahat olun ben sadece sorumluluğumu yerine getirdim dedim.” ifadelerini kullandı.

DEDELERİ DE KAHRAMAN

Dedesinin Kore Savaşı’nda, büyük dedesinin de Çanakkale Savaşı’nda gazi olduğunu gururla dile getiren Karadeniz, “Dedemin babası Mehmet Çavuş Çanakkale Savaşı’na katılmış ve orada gazi olmuş. Daha sonra Kurtuluş Savaşı’na katılmış ve ilk süvari birliğinin içinde İzmir’e girmiş.Benim için gerçek kahramanlar onlar.” dedi.

Editör: TE Bilisim