Beşiktaş tarihindeki 35. başkanını seçiyor. Olağanüstü seçimli genel kurulda Fikret Orman’dan boşalan başkanlık koltuğu için üç aday yarışıyor. Peki Beşiktaş’ın yeni başkanı kim oldu? Serdar Adalı mı, Ahmet Nur Çebi mi? İşte tüm ayrıntılar…

Beşiktaş’ın yeni başkanı kim oldu? Serdar Adalı mı, Ahmet Nur Çebi mi?

Beşiktaş Kulübü’nün yeni başkanı ve yönetim kurulunun belirleneceği olağanüstü seçimli genel kurul bugün Akatlar Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek. Eski yöneticilerden Ahmet Nur Çebi ve Serdal Adalı ile son seçimde Fikret Orman’ın rakibi olan Hürser Tekinoktay, 7,5 yıllık Orman döneminin ardından siyah-beyazlı kulübün 34. başkanı olabilmek için kongre üyelerinin karşısına çıkacak. 10.30’da başlayacağı belirtilen oy verme işlemi, adayların konuşmaları nedeniyle henüz başlamış değil.

11.00 / Kongrede oy verme işlemi öncesi konuşan Hürser Tekinoktay, şunları söyledi:

“Artık tüketim değil, üretim modeline ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. Artık bankaların kapısından ayrılıp, özkaynak modeline dönmemiz gerektiğini söylüyoruz. Biz sizlere eski günlerimize dönecek bir altyapıyı bir vaat ediyoruz. Futbol takımımızı iş adamlarına değil, Toshack ve Rasim Kara’ya teslim edeceğiz. Biz Beşiktaş’ı halka teslim edeceğiz. Süleyman Seba, 7 sene önce bana “Şan Öktem’in isminin oradan silinmesine izin vermeyin” dedi. Biz orayı Şan Ökten Spor Meslek Lisesi yapacağız. Kasamızdan hiçbir para çıkmayacak. Çocuklarımızı, gençlerimizi, sporcularımızı eğiteceğiz. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Üniversitesi’ni kuracağız. 2012’de UEFA Ligi’nde Atletico Madrid ile mücadele ediyorduk. Sonra onlar Şampiyonlar Ligi’ne demir attı. Bizim de öyle yapmamız lazım.”

10:40 / Kongrede oy verme işlemi öncesi konuşan Ahmet Nur Çebi, şunları söyledi:

“Beni tanıdığınızı düşünüyorum. 7 yıl önce sıkıntılar vardı, elimi taşın altına koydum. Şimdi aynı hislerle tekrar göreve talibim. Bu sefer başkan adayı olarak geliyorum. Ben 7 sene önce niye geldiysem bugün de o sebeple geldim. 7 yıl içinde neden burada durduysam bu sebep. Hizmet aşkıyla bugün Beşiktaş için yol ayrımıdır. Mümkünse olabildiği kadar katılım istedim. Ben katılımcı Beşiktaş, paylaşımcı bir Beşiktaş’ı istiyorum. Beşiktaş’ın genel kurulu üzerinde söylenen bazı şeylerin doğru olduğuna inanmıyorum. Bunlar bindirilmiş kıtalardır. Beşiktaşlılar özgürdür, özgür iradesiyle oy kullanır. Beşiktaş’ta bindirilmiş kıtalar yoktur. Kimsenin oyunu lekelemeye kimsenin hakkı yoktur. Bugün birlik beraberliğimizi burada herkese gösterelim. Tek istediğim bu. Beşiktaş’a yakışır genel kurul istiyorum.”

10.20 / BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde gerçekleştirilen genel kurulda kongre divan kurulu başkanlığına Uluç Gürkan seçildi. Toplantıda daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çebi: “Herkesin konuştuğu bir seçim olsun”

Pazar günü erken saatte oy kullanmak için genel kurula gelen üyelere teşekkür ederek sözlerine başlayan Ahmet Nur Çebi, “Bu saatte buraya gelen bütün arkadaşlara ve gelecek olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. 7 yıl önce sıkıntılar vardı ve elimi taşın altına koydum. Şimdi de başkan adayı olarak göreve talibim. 7 yıl önce niye geldiysem, bugün de onun için geldim. Sadece Beşiktaş’a hizmet etmek aşkıyla, 1 birim bile olsa katkı vermek aşkıyla aday oldum. Bugün Beşiktaş için yol ayrımı. Büyük bir katılım bekledim bugün. Bunun tek sebebi, katılımcı Beşiktaş istememiz, paylaşımcı Beşiktaş istememiz. İdarecilerin toz pembe konuşmalar yapmadığı bir Beşiktaş istiyorum. Beşiktaş’ın genel kurulu üzerinden söylenen bazı şeylerin doğru olmadığını düşünüyorum. Bindirilmiş kıtalar lafına inanmıyorum, Beşiktaşlı özgürdür. O sandıktan içeri girdiği zaman tek işi Beşiktaş’ı düşünerek oy kullanmaktır. Beşiktaş’ta kimsenin oyunu lekelemeye, genel kurulu lekelemeye hakkı yoktur. Birlik ve beraberliğimizi bugün herkese gösterelim. Beşiktaş’a yakışan, herkesin konuştuğu bir Beşiktaş seçimi olsun. Aday olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hangisi olursa olsun benim de başkanım olacak. Ben kendim için bir şey istemiyorum. Her şeyi Beşiktaş için istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun, her şey Beşiktaş için olsun” ifadelerini kullandı.

Tekinoktay: “Metin-Ali-Feyyaz’lı döneme dönmeyi vaat ediyoruz”

Ahmet Nur Çebi gibi salona gelen üyelere teşekkür eden başkan adayı Hürser Tekinoktay da, “4 ay önce seçim vardı. O gün Fikret Orman’la yarışıyorduk, bugün 2 aday daha var. Beşiktaş’a yakışan bir kongre olsun. Burada bulunan bütün Beşiktaşlılara 4 ay sonra yeniden geldikleri için teşekkür ediyorum. 19 yıl sonra değişime inanan arkadaşlara, verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Saygı duyulan Beşiktaş’ı yeniden hayata geçirmek için aday oldum. Metin-Ali-Feyyaz’lı dönemi tekrar yaşatmak istiyoruz, özkaynak düzenimize dönmek istiyoruz, bu nedenle adayız. Son 7 yılda kulüp olarak 1 milyar TL kazanıldı. Ancak önümüzdeki 30 yıllık gelirlerimizin temlik edildiği bir durum var. Bu da sistemin çöktüğünü gösteriyor. Bankaların kapısından çıkıp, üretim ekonomisine dönmek için buradayız. Bankalardan aldığı borçlarla yürüyen bir Beşiktaş değil, özsermayesiyle ayakta duran bir Beşiktaş vadediyoruz. Futbol takımının bütçesini iş adamlarına değil, futbolun duayenlerine emanet etmek istiyoruz. Kulübü halka açarak 100 bin üyeye sahip olmayı vadediyoruz. Hepinizin desteğini mavi pusulada bekliyorum. Bugün sonuç ne olursa olsun kazanan Beşiktaş olacaktır” diye konuştu.

Adalı: “Kazanan Beşiktaş olsun”

Son olarak kürsüye gelen Serdal Adalı ise şunları söyledi:

“Bugün burada sizlerin tercihleriyle Beşiktaş için bembeyaz bir sayfa açacağız. Bu dönem, Beşiktaş için hayırlı uğurlu olsun. Beşiktaş’ın desteğe, birliğe çok ihtiyacı olan bu dönemde sorumluluk alan herkese teşekkür ediyorum. Beşiktaş için en doğru kararın çıkacağına inanıyorum. Kazanan Beşiktaş olsun.”

Adalı’nın konuşmasının ardından kongre divan başkanlığı, üyelere oy kullanımı için gerekli bilgileri verdi ve oy kullanma işlemi başladı.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ BAŞKANLARI

Kurulduğu 1903 yılından bu yana siyah-beyazlı kulüpte 34 başkan görev yaptı. Siyah-beyazlıların onursal başkanı Süleyman Seba, 8 dönem, toplam 16 yıl aralıksız başkanlık yaparak, Beşiktaş tarihinde en uzun süre görevde kalan başkan olarak tarihe geçti.

Bu arada, Beşiktaş’ta, 1910-1913 yılları arasında Şehzade Ömer Hilmi Efendi, 1931-1946 yılları arasında Başbakan Recep Peker ve 1950-1954 yılları arasında da Başbakan Adnan Menderes ”Fahri Başkanlar” oldu.

Beşiktaş Kulübü’nün olağanüstü seçimli genel kurulunda rakipleri Serdal Adalı ve Hürser Tekinoktay’ı geride bırakan Ahmet Nur Çebi, siyah beyazlı kulübün 34’üncü başkanı oldu.

Beşiktaş Kulübünün olağanüstü seçimli genel kurulunda başkanlığa seçilen Ahmet Nur Çebi, teşekkür konuşması yaptı. BJK Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi’nde yapılan seçimde oy sayımının ardından başkanlığı kazandığı açıklanan Çebi, kürsüye eşiyle geldi. Beşiktaş’ın yeni bir döneme açıldığını belirten Çebi, “Beşiktaş bugün yeni bir döneme, ufka açılmıştır. Bugün bir değişimin başlangıcı olmuştur. Katılımcı, paylaşımcı, dürüst, çalışkan ve hedefi Beşiktaş’ı her an yukarı taşımak olan bir süreç geçireceğiz.” diye konuştu.

– “Beşiktaş’ın şerefi, namusu, bir kuruşu bize emanet”

Zor günlerin yanında güzel günler de geçireceklerini aktaran Çebi, “Önümüz aydınlık, önümüz parlak. Tüm yönetici arkadaşlarımla size söz veriyoruz. Beşiktaş’ın şerefi, namusu, bir kuruşu bize emanet. Hiç merak etmeyin. Zor günlerimiz olacak, zor günlerin yanında güzel günlerimiz olacak. Bu vazifeyi teslim alıyoruz, yarın sabahtan itibaren Beşiktaş’a güzel şeyler yapmak için söz veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

– “Herkesin birbirine sarıldığı bir Beşiktaş için mücadele edeceğiz”

Yöneticilerini kürsüye çağıran ve hepsinden Beşiktaş’a hizmet etmeleri için söz alan Ahmet Nur Çebi, şunları kaydetti:

“Yönetici arkadaşlarımı ‘çocuklarınızı koklayın, valizinizi toplayın bir süre Beşiktaş’a hizmet edeceğiz’ diye çağırdım. Beşiktaş genel kurulu bugün bindirilmiş kıtaların olmadığını, olamayacağını, bu lekenin Beşiktaş’ın alnına vurulamayacağını gösterdi. Bundan sonra biz bu yolda tek başımıza yürümeyeceğiz. Tüm camia ile taraftarlarla, tüm kurullarımızla, yöneticilerimizle beraber hareket edeceğiz. Her şey konuşuldu bitti. Herkesin birbirine sarıldığı bir Beşiktaş için mücadele edeceğiz.”

– Ahmet Nur Çebi ve yöneticilerinin öz geçmişi

Trabzon’da 1959 yılında doğan Ahmet Nur Çebi, 1978 yılında TED Karabük Koleji’nden, 1983 yılında ise Marmara Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nden mezun oldu.

Ahmet Nur Çebi, Kaptan Demir Çelik, Çebi Denizcilik, Nur Gemicilik, Çebi Enerji ve Martaş Liman Tesisleri Yönetim Kurulu Başkan ve Kaptan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürütmektedir.

Ahmet Nur Çebi, 2012’de Fikret Orman’ın başkan seçilmesiyle 2019 yılına kadar yöneticilik yaptı. Çebi, evli ve iki çocuk babasıdır.

Çebi’nin yönetim kurulu asıl üye listesinde şu isimler bulunuyor:

– Adnan Dalgakıran:

1962 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümü mezunu. Sanayici olan Dalgakıran, evli ve iki çocuk babası. İngilizce bilmektedir.

– Emre Kocadağ:

1983 yılında İstanbul’da doğdu. Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu. İş insanı Kocadağ, evli ve bir çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

– Fatih Hakan Avşar:

1974 yılında Sivas’ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Bölümü mezunu. İş insanı Avşar, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

– Ahmet Mesut Urgancılar:

1967 yılında Bursa’da doğdu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi ve Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü mezunudur. Uzun yıllar uluslararası firmalarda üst düzey yöneticilik yapan Urgancılar, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

– Kemal Erdoğan:

1970 yılında Şanlıurfa’da doğdu. Londra Richmond Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Bölümü mezunudur. İş insanı Erdoğan, evli ve dört çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

– Enis Ulusoy:

1981 yılında Kayseri’de doğdu. Londra American InterContinental University mezunudur. Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

– Erdal Torunoğulları:

1964 yılında Kars’ta doğdu. İş insanı Torunoğulları, evli ve üç çocuk babasıdır. Torunoğulları, Fikret Orman yönetiminde de bulunmuştu. Hollandaca ve İngilizce bilmektedir.

– Berkan Gocay:

1962 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunudur. İş insanı Gocay, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Çebi’nin yönetim kurulu yedek üyeleri ise şöyle:

– Umut Şenol:

1978 yılında Sakarya’da doğdu. Boğaziçi Ünivrsitesi İşletme Fakültesi mezunudur. İş insanı Şenol, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

– Bilgihan Sürmen:

1969 yılında Zonguldak’ta doğdu. İş insanı Sürmen, evli ve beş çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

– Hakan Daltaban:

1967 yılında İskenderun’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. İş insanı Daltaban, evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

– Fırat Fidan:

1979 yılında Diyarbakır’da doğdu. Virgina Tech Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezundur. İş insanı Fidan, bekar ve bir çocuk babasıdır. İngilizce ve Almanca bilmektedir.

– Ali Efe Bezci:

1990 yılında Ankara’da doğdu. TOBB ETÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü mezunudur. İş insanı Bezci, evlidir. İngilizce bilmektedir.

SERDAL ADALI’DAN TEBRİK

Öte yandan Ahmet Nur Çebi’nin ardından en çok oy toplayan ikinci başkan adayı olan Serdal Adalı, seçimi kazanan Ahmet Nur Çebi’yi tebrik etti. Serdal Adalı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Genel kurulumuzun takdiriyle başkanlığa seçilen Sn. Çebi’yi ve aday olarak yarışa heyecan katan Sn. Tekinoktay’ı tebrik ederim. Oy kullanmaya gelen tüm üyelerimize teşekkür ederim, bu kararın camiamıza hayırlı olmasını dilerim. Her şey Beşiktaş için. Kazanan Beşiktaş olsun” dedi.

Çebi tüm sandıklarda birinci oldu

Ahmet Nur Çebi, toplam 5 bin 9 oy olarak Beşiktaş Kulübünün 34. başkanı oldu. Çebi, 20 sandığın tamamında da birinci çıktı. Ahmet Nur Çebi, en fazla oyu 375 ile 13. sandıkta elde etti. Çebi, en yakın rakibi Adalı’ya 2 bin 26 oy fark attı.

– Adalı 2 bin 983 oyda kaldı

Beşiktaş Kulübünde ikinci kez başkanlığa adaylığını koyan Serdal Adalı, 2 bin 983 oy alabildi. Yarışın iddialı isimlerinden Adalı, iddialı olduğu sandıklarda da rakibinin gerisinde kaldı.

– Hürser Tekinoktay 537 oy alabildi

Bir önceki seçimde Fikret Orman ile kongrede yarışan ve bin 617 oy alan Hürser Tekinoktay, bu seferki genel kurulda 537 oy alabildi. Tekinoktay, sandıkların tamamında en az oyu alan aday oldu.

– Çebi tarafında kutlamalar erken başladı

Ahmet Nur Çebi’nin 16. sandıkta farkı bin 704’e çıkarmasıyla salonda coşku arttı. Çebi’yi destekleyen siyah-beyazlılar tribünlerdeki yerini alarak tezahüratlarda bulundu. Bu üyeler, resmi sonucun açıklanmasını mutlu bir şekilde bekledi. Resmi sonuçların açıklanmasının ardından üyeler, tezahüratlarla Çebi’nin yeni başkan olmasını kutladı.

1. sandık

Ahmet Nur Çebi: 211

Serdal Adalı: 176

Hürser Tekinoktay: 15

Geçersiz:

Boş: 0

2. sandık

Ahmet Nur Çebi: 260

Serdal Adalı: 170

Hürser Tekinoktay: 22

Geçersiz: 3

Boş: 0

3. sandık

Ahmet Nur Çebi: 250

Serdal Adalı: 153

Hürser Tekinoktay: 25

Geçersiz: 1

Boş: 0

4. sandık

Ahmet Nur Çebi: 231

Serdal Adalı: 142

Hürser Tekinoktay: 23

Geçersiz: 3

Boş: 0

5. sandık

Ahmet Nur Çebi: 217

Serdal Adalı: 140

Hürser Tekinoktay: 20

Geçersiz: 1

Boş: 1

6. sandık

Ahmet Nur Çebi: 192

Serdal Adalı: 184

Hürser Tekinoktay: 26

Geçersiz: 1

Boş: 0

7. sandık

Ahmet Nur Çebi: 233

Serdal Adalı: 157

Hürser Tekinoktay: 20

Geçersiz: 0

Boş: 0

8. sandık

Ahmet Nur Çebi: 203

Serdal Adalı: 145

Hürser Tekinoktay: 24

Geçersiz: 0

Boş: 0

9. sandık

Ahmet Nur Çebi: 215

Serdal Adalı: 177

Hürser Tekinoktay: 15

Geçersiz: 0

Boş: 1

10. sandık

Ahmet Nur Çebi: 186

Serdal Adalı: 172

Hürser Tekinoktay: 27

Geçersiz: 0

Boş: 0

11. sandık

Ahmet Nur Çebi: 261

Serdal Adalı: 163

Hürser Tekinoktay: 34

Geçersiz: 0

Boş: 0

12. sandık

Ahmet Nur Çebi: 280

Serdal Adalı: 152

Hürser Tekinoktay: 46

Geçersiz: 2

Boş: 2

13. sandık

Ahmet Nur Çebi: 378

Serdal Adalı: 71

Hürser Tekinoktay: 47

Geçersiz: 0

Boş: 1

14. sandık

Ahmet Nur Çebi: 342

Serdal Adalı: 114

Hürser Tekinoktay: 44

Geçersiz: 1

Boş: 1

15. sandık

Ahmet Nur Çebi: 312

Serdal Adalı: 94

Hürser Tekinoktay: 46

Geçersiz: 0

Boş: 0

16. sandık

Ahmet Nur Çebi: 247

Serdal Adalı: 101

Hürser Tekinoktay: 24

Geçersiz: 0

Boş: 0

17. sandık

Ahmet Nur Çebi: 193

Serdal Adalı: 184

Hürser Tekinoktay: 20

Geçersiz: 0

Boş: 0

18. sandık

Ahmet Nur Çebi: 217

Serdal Adalı: 175

Hürser Tekinoktay: 24

Geçersiz: 0

Boş: 0

19. sandık

Ahmet Nur Çebi: 297

Serdal Adalı: 184

Hürser Tekinoktay: 21

Geçersiz: 0

Boş: 0

20. sandık

Ahmet Nur Çebi: 287

Serdal Adalı: 129

Hürser Tekinoktay: 14

Geçersiz: 0

Boş: 0

Bu arada kongrede siyah-beyazlı takımın eski Fransız futbolcusu Pascal Nouma ile şarkıcı Murat Boz da oy verdi. Oy verme işlemi sırasında basın mensuplarına açıklamada bulunan Nouma, kendisi için önemli bir gün olduğunu belirterek, “İlk defa seçime katılıyorum. Mutluyum. Eski başkana teşekkür ediyorum. Bilmiyorum yeni başkan kim olacak. Ben yaşlandım ama Beşiktaşlıyım. Benim oğlum futbolcu olarak geliyor. O futbol oynayacak.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Nur Çebi’nin listesi

Asıl üyeler: Adnan Dalgakıran, Emre Kocadağ, Fatih Hakan Avşar, Ahmet Mesut Urgancılar, Kemal Erdoğan, Enis Ulusoy, Erdal Torunoğulları, Berkan Gocay

Yedek üyeler: Umut Şenol, Bilgihan Sürmen, Hakan Daltaban, Fırat Fidan, Ali Efe Bezci

AHMET NUR ÇEBİ: ”KOLTUK İÇİN GELMİYORUM”

Çebi, ”Beşiktaş’a yakışır bir genel kurul istiyorum. Katılımcı ve paylaşımcı bir Beşiktaş istiyorum. Birlik beraberliğimizi herkese gösterelim. Beşiktaş’ta bindirilmiş kitleler yoktur. Beşiktaş’ta böyle bir şey olmadığını herkes görecek. Bugün Beşiktaş için bir yol ayrımıdır. Ben koltuk için gelmiyorum. Ben Beşiktaş’a bir şeyler vermek için gelmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim