Akşama ne pişirsem sorusuna halen yanıt arayan okurlarımızın imdadına yetişecek enfes mi enfes bir tarif; Fırında sebzeli tavuklu güveç tarifi! Gelinim Mutfakta Fırında sebzeli tavuklu güveç nasıl yapılır? Hem sağlıklı hem doyurucu vitamin deposu Fırında Sebzeli Tavuklu güveç nasıl hazırlanır? gelin hanımların bugün en yüksek puan almak için hazırladıkları ve püf noktaları, malzeme listesi, en kolay anlatımıyla Fırında Sebzeli Tavuklu Güveç nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Fırında Sebzeli Tavuklu Güveç tarifi!.. Detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Fırında Sebzeli Tavuklu Güveç nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Fırında Sebzeli Tavuklu Güveç tarifi!

Sebze ve et ile (tavuk veya kırmızı et tercih edilebilir) hazırlanan ve sofraların en sevilen lezzetlerinden bir olan yemeğimizin yapılışına geçmeden önce malzemelerine bir göz atalım.

Fırında sebzeli tavuklu güveç için gerekli malzemeler;

1 kg kadar kemiksiz tavuk eti 2 adet kabak 1 tane havuç 2 tane patlıcan

3 orta boy patates 1 soğan Birkaç diş sarımsak 2 yemek kaşığı ev yapımı domates ve biber salçası 1 küçük kapya biber 2 tane yeşil biber 1 tane orta boy domates Tuz ve baharat (pul biber, karabiber, zerdeçal, çok az köri tercih edilebilir)

En lezzetli ve pratik tarifler için buraya tıklayarak Yemek Tarifleri sayfamıza erişebilirsiniz.

Fırında Sebzeli tavuklu Güveç nasıl yapılır?

Öncelikle tüm sebzeler küp küp doğranıp kızartılır (havuç hariç). Yine küp küp doğranan tavuk etleri soğan, sarımsak ve salça ile kendi suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir. Hazırlanan malzemeler güveç kabına güzelce sırayla yerleştirilir. Üzerine tavuk etleri, biberler ve küp küp doğranmış havuçlar yerleştirilir. Az miktar da kaynamış su ilave edildikten sonra üzeri pişirme kağıdıyla kapatılarak 200 derecede lezzetli kıvama gelinceye kadar pişirilir.

İsterseniz kaynamış suyu az miktarda zeytinyağı ve biraz salça ile karıştırdıktan sonra ekleyebilirsiniz. Malzeme lisesini istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz. Örneğin mantar, kuru erik, kestane, portakal gibi malzemelerle de yapabilirsiniz.

Pişirdiğiniz Fırında Sebzeli Tavuklu Güveç yemeğini bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim