Sefirin Kızı dizisinin çekildiği Podgorica en dikkat çeken yerlerden biri oldu. Star Tv izleyicilerinin büyük bir ilgiyle takip ettiği Sefirin Kızı Podgorica nerede, Podgorica hangi ülkede detayı, bölgenin turistik özellikleri, coğrafi konumu, tarihi ve kültürel her bir ayrıntısı son haftaların en yoğun araştırılan konularından biri haline geldi. Sefirin Kızı, oyuncuları, konusunun farklılığı ve çekildiği yerler olarak her açıdan dikkat çeken yapımlardan biri oldu. Diziyle birlikte şirin bir turistik kent olan Podgorica’nın ve başkenti olduğu Karadağ (Montenegro)‘nun haritadaki konumu ve bölge hakkında bilgiler dizi takipçilerinin gündemi oldu. Balkanlar’da bir ülke olan ve (Montenegro) adıyla bildiğimiz Karadağ, benzersiz doğal güzelliklere sahip ve tarihi dokusuyla da ziyaretçilerini mest eden bir bölge. Başkent Podgorica da, elbette bu enfes güzelliklerden nasibini almış bir kent. Başrollerinde Neslihan Atagül Doğulu, Engin Akyürek ve Uraz Kaygılaroğlu’nun yer aldığı Sefirin Kızı’nda özellikle ilk bölümlerde Podgorica’dan zaman zaman muhteşem görüntüler yansıtılıyordu. Son derece dikkati çeken bu görüntüler, 400 yıl hakimiyetinde kaldığı Osmanlı’dan da izler taşıyan Karadağ hakkında detayların, ekranları başındaki izleyiciler tarafından merakla araştırılmasına neden oldu. Vatandaşlar, Podgorica nerede, nasıl gidilir, ulaşım bilgileri gibi detaylara varıncaya kadar araştırıyor. İşte 03 Şubat 2020 akşamı 7. bölümüyle izleyiciyle buluşacak olan Sefirin Kızı dizisinin ilk bölümlerinin çekildiği Podgorica nerede, hangi ülkede? Podgorica ve Karadağ (Montenegro) nerede? Merak ettiğiniz tüm bu soruların yanıtı haberimizin detayında!..

Podgorica nerede, hangi ülkede? Podgorica ve Karadağ (Montenegro) nerede?

Sefirin Kızı’nın çekildiği Podgorica (Podgoritsa) Karadağ’ın (Monetenegro) başkenti. Karadağ, Balkanlar’da yer alan bir ülke. (Montenegro) adıyla biliniyor. Adriyatik Denizi’ne kıyısı olan Montenegro, Hırvatistan ve Bosna Hersek’in doğusunda yer alıyor. Arnavutluk ve Kosova’nın batısında bulunan Karadağ’ın kuzeyinde ise Sırbistan bulunuyor.

Karadağ’ın (Montenegro) haritada yeri;

Karadağ’ın başkenti olan Podgorica (Podgoritsa),108 km²’lik yüzölçümü ve 2011 yılı itibariyle 185.937 olan nüfusuyla, ülkenin en büyük kenti olma unvanına sahip.

Podgorica’nın haritada yeri;

Balkanların incisi, muhteşem güzelliğe sahip Karadağ (Montenegro), seyahat etmeyi isteyen T.C. vatandaşlarından 90 günün altındaki ziyaretler için vize talep etmiyor.

Karadağ, eski Yugoslavya’yı oluşturan altı cumhuriyetten biriydi. Yugoslavya’nın parçalanmasından sonra Karadağ, Sırbistan’ın zorlamasıyla yeni Yugoslavya’ya katıldı.

Karadağ’ın (Montenegro) çabalarıyla 2003’te, Sırbistan-Karadağ olarak daha esnek bir federasyon çatısı oluşturulmuştur.

Karadağ (Montenegro), 21 Mayıs 2006 Pazar günü gerçekleşen referandumda çıkan % 55,5’lik evet oyu ile ise bağımsız olma kararı aldı.

3 Haziran 2006 senesinde Karadağ Parlamentosu tarafından referandumda çıkan sonuca istinâden Montenegro’nun bağımsızlığı ilân edildi.

Tara Nehri Kanyonu – Karadağ

KARADAĞ’IN (MONTENEGRO) ETNİK YAPISI

1991 sayımı verilerine göre Sırplar, Sırbistan-Karadağ federasyonunun toplam nüfusunun %69’unu oluşturmaktaydı. Karadağlılar ise toplam nüfusun %5’ini, Karadağ nüfusunun %62’sini oluşturuyordu. Slav olmayan Arnavut azınlık ise ülkedeki 2. büyük gruptu ve resmi tahminlere göre toplam nüfusa oranları %17 idi.

1965’ten sonra Sırbistan ve Karadağ’dan gelişmiş Avrupa ülkelerine ve Kuzey Amerika’ya sürekli göç yaşandı.

Eski Yugoslavya’nın dağılmasını ve Hırvatistan ile Bosna-Hersek’teki savaşı takip eden yıllarda göç Sırbistan ve Karadağ’a yöneldi.

İşkodra Gölü – Karadağ

Mülteci sayımı sonucu 1996 yılı ortalarında 566.200’ü mülteci statüsünde olan 646.000 kişi tespit edilmiştir.

79 bin 700 kişi ise, diğer cumhuriyetlerde yaşayan Sırp ve Karadağlılar, ya da Yugoslavya’ya mülteci olarak gelip Yugoslav vatandaşlığına geçen kimselerdir.

Podgorica, İstanbul arası kaç kilometre?

Podgorica, İstanbul’dan karayoluyla gitmeyi tercih edenler için en kısa güzergâh, Selânik’ten geçerek Tiran üzerinden 1.165 km’dir.

Havayolu ile ulaşım tercih edenler için de, Türkiye’den Podgorica’ya direkt uçuşlar mevcuttur.

Editör: TE Bilisim