Youtuber Tayfun Demir kimdir, suçu ne? Tayfun Demir’e 52 yıl hapis cezası verildi. Sahte belgelerle kendini 13 yıl boyunca ölü olarak göstermesine rağmen Youtube’da içerik üreten Tayfun Demir, Sosyal medya hesaplarından hayvanlar için yardım topluyordu. Sincap videolarıyla ünlenen Demir, 52 yıl hapis cezasıyla yargılanıyor. Peki, Youtuber Tayfun Demir kimdir, suçu ne? İşte konuya ilişkin detaylar haberimizde…

YOUTUBER TAYFUN DEMİR KİMDİR, SUÇU NE?

Demir, 38 yaşında bir sosyal medya fenomenidir. Youtube üzerinden paylaştığı özellikle sincaplarla olan videoları sayesinde hayvan severler tarafından takip edilmeye başlanmıştı. Diğer yandan bu içeriklerle birlikte hasta ve yardıma ihtiyacı olan hayvanlar için bağış topluyordu.

6 ilde karıştığı dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, organ satışı gibi suçlardan hakkında 52 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi. Ülke genelinde yapılan aramaları neticesinden Tayfun Demir, 20 Eylül günü Muğla’da bulundu.

Sahte belgelerle kendisini 13 yıldır boyunca ölü gösterip bir yakınına ait kimlikle yaşamını sürdürdüğü ortaya çıktı. 6 aylık bir takibin ardından Bilgi Teknolojileri Şubesi ve Asayiş Şube ekipleri tarafından Muğla, Menteşe’de tutuklandı.

Editör: TE Bilisim