AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin, Suriye’de kendi halkını katleden zalim rejime ve terör örgütlerine karşı amansız mücadele verdiğini belirtti.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan günlerden geçildiğini, şehit ve gazilerin olduğunu ifade eden Akbaşoğlu, “Milletimizin bu acıyla kalbi yanarken CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM çatısı altında, burada tekrar etmeyi zul addettiğimiz sözlerle ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaretler savurmuştur.” ifadesini kullandı.

“KENDİSİNİ İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ”

Özkoç’un, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerini misliyle iade ettiklerini dile getiren Akbaşoğlu, “Üstüne basa basa söylüyoruz, Engin Özkoç’un bu ahlaksız sözleri siyasi eleştiri değil, apaçık bir edepsizliktir. Kendisini derhal istifaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

“Vatan haininin, Türkiye’nin kiminle problemi varsa o ülkenin kucağına koşanlar, yurt dışında Türkiye aleyhine lobi yapanlar ve PKK’nın siyasi uzantılarıyla ortaklık yapanlar” olduğunu söyleyen Akbaşoğlu, “Vatan haini, 17-25 Aralık darbe girişimi sonrası FETÖ ile iş birliği yapanlardır. Darbe şakşakçılarıdır.” dedi.

“NEFRET DOLU BİR TAVIRLA PERVASIZLIK YAPTI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şerefi, onuru ve haysiyetinin 83 milyon vatandaşın, Türkiye’nin onuru, şerefi ve haysiyeti olduğunu vurgulayan Akbaşoğlu, bu hakaretin yalnızca Erdoğan’a değil onun temsil ettiği makama da yapıldığını belirtti.

Gözünü siyasi ve şahsi hırs bürüyen bir grup başkanvekilinin, şirazeden çıkarak kin ve nefret dolu bir tavırla pervasızlık yaptığını dile getiren Akbaşoğlu, “Terör örgütü PKK/PYD’nin, Esad’ın inlerine düşen her SİHA bombası CHP’de rahatsızlığa yol açmaktadır. Bu pervasızlık, hazımsızlıktan kaynaklanmaktadır.” sözlerini sarfetti.

“TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRMAK İSTEYENLERİN MAYIN EŞEKLİĞİNİ YAPIYOR”

CHP’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye düşmanlarına karşı kararlı duruşunu bir türlü hazmedemediğini ifade eden Akbaşoğlu, şöyle konuştu.

“Öyle anlaşılıyor ki CHP’nin bu Grup Başkanvekili, Türkiye’yi zayıflatmak isteyen lobilerin, sinsi Esad destekçilerinin, terör yandaşlarının ve Türkiye’yi uzun zamandan beri karıştırmak isteyenlerin mayın eşekliğini yapmaktadır. Bu utanç, CHP tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Şunu ifade etmek isteriz ki AK Parti grubu olarak bu ahlaksız sözleri söyleyen CHP Grup Başkanvekili’ne karşı yasal haklarımız sonuna kadar mahfuzdur ve hukuk düzeni içinde mutlaka hesabı sorulacaktır.”

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILARINDAN ÖZKOÇ’A TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Hamza Dağ ve Jülide Sarıeroğlu, Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Özkoç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

Yazıcı, “Utanmazlığın, arsızlığın, düzeysizliğin, çukur olmanın zirve hali… Hesap vereceksin!” ifadesini kullanırken, Dağ, şunları kaydetti:

“Tek vasfı CHP’li belediyelerin paralarına çökmek olan müptezel, görevini sürdürmek ve asansör işini daha rahat yapabilmek için pis ağzının salyalarını TBMM’ye saçmış. Haddini bil Özkoç, haddini.”

Sarıeroğlu da yaptığı paylaşımda, “Bu seviyesiz ve düzeysiz açıklamalar, Sayın Cumhurbaşkanımızın devlet ve millet yararına yürüttüğü haklı mücadelesine duyulan husumetin açık bir göstergesidir. Bu hadsiz açıklamalar ve müptezel üslup, millet vicdanını yaraladığı gibi hesabını yargı önünde de verecektir.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim