Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini gösteren koronavirüs (coronavirus) salgınına karşı mücadele sürerken 2012 yılında yayımlanan bir çocuk kitabında bu salgınla büyük benzerlik gösteren bir virüs hikayesinin anlatıldığı ortaya çıktı.

ÇOK HIZLI YAYILIYOR VE DÜNYAYI ETKİLİYOR

Yazar Seda Şener tarafından kaleme alınan “Şehirlerin Şifreleri-Yüzyıllardır Açılmayan Kapı” isimli kitapta koronavirüse benzer bir virüsün neden olduğu hastalık konu edinilmiş. Yazarın “C1N3” ismini verdiği virüsün dünyayı etkisi altına almasının işlendiği kitapta yer verilen salgın ile ilgili detaylar hayrete düşürüyor.

Hikayeye göre C1N3 virüsünün semptomları, hızlıca yayılması, dünyayı etkilemesi ve okulları tatil etmesi gibi birçok özelliği ile koronavirüsü akla getiriyor.

İşte kitaptan dikkat çeken satırlar:

“…Bu C1N3 denen virüs tüm enerjisini emiyordu. Olduğu yerde gözleri kapandı ve mektupların yazılı olduğu defterlerin içinde uyuyakaldı. Barkın ve tüm arkadaşları neredeyse bütün okul hastaydı. Hatta ülke yavaş yavaş hasta oluyordu. Her zamanki gibi grip salgını değildi bu.

“OKULLAR TATİL EDİLMİŞTİ”

“Mikrop kimin bünyesine girmişse onu yatağa yatırıyordu. Herkes gribe çeşitli adlar veriyordu. Kimi tavşan gribi diyordu, kimi kurbağa gribi… Televizyonlarda ise C1N3 diye bahsediliyordu. Okullar bir hafta süreyle tatil edilmişti. Çünkü okula çok az kişi gidebiliyor ve ders işlenemiyordu. Okul başkanı olan Barkın da hastaydı. Başında sürekli ağrı vardı, burnu akıyor ve boğazı acıyordu…”

Editör: TE Bilisim