Yasemin Pilavı nasıl yapılır? Yasemin Pilavı Tarifi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında çok özel, yapımı pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de hem lezzet hem vitamin deposu, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı Yasemin Pilavı yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 21 Eylül 2020 Pazartesi günü için kolay yemek tarifi önerisi; Yasemin Pilavı Tarifi! Malzeme listesi ve Yasemin Pilavı nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem ; Yasemin Pilavı Tarifi 

Yasemin Pilavı Tarifi için gerekli olan malzemeler;

2,5 su bardağı kadar yasemin pirinci

3 su bardağı kaynar su

3 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Beyaz biber

1 avuç soyulmuş badem

Yasemin Pilavı nasıl yapılır?

Yasemin Pilavı hazırlarken öncelikle su, tereyağı, tuz ve beyaz biberi pilav tenceresinin içerisine alarak kaynatın. Diğer yandan ayrı bir tavada bademleri hafif kavurun. Suyu kaynayınca pirinçleri ve bademleri içerisine ilave edip karıştırın ve kapağını kapatıp, suyunu çekinceye kadar pişirin.

Pilav suyunu tamamen çektiğinde kapağını açın, bir tur karıştırarak havalandırın. Tekrar kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.

Bir süre dinlendirdiğiniz Yasemin Pilavını sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim