YKS başvuru tarihleri son gün telaşı içerisindeki öğrencilerin en çok araştırdığı konulardan biri ÖSYM para yatırma hangi bankalara yapılacak? konusu.. Üniversite sınavı başvurularını son güne bırakan öğrenciler, dün sürenin dolmasına saatler kala ÖSYM’nin internet sayfasına yoğun ziyaret gerçekleştirdi. Adaylar 2020 YKS oturumları için (her bir oturum 70 TL) ayrı ayrı ödeme yaptı. Üniversite sınav ücretleri hangi bankaya yatırılacak diye merak eden öğrenciler, ÖSYM para yatırma hangi bankaya? İşte YKS ücreti ödeme ve son başvuru bilgileri… sorgularıyla YKS ücreti ödeme bankalarını öğrenmek istiyor. İşte YKS ödeme bankaları listesi…

Henüz kayıt işlemlerini yapmayan öğrenciler için son şans! ÖSYM geç başvuru tarihlerini duyurdu! Detaylar haberimizde!

ÖSYM geç başvuru tarihlerini duyurdu! ÖSYM para yatırma hangi bankaya? İşte YKS ücreti ödeme ve son başvuru bilgileri...

ÖSYM 2020 YKS başvuru tarihleri son gün 3 Mart Salı 2020 olarak belirlenmişti. Adaylar Salı akşamı (dün) saat 23.59’a kadar üniversite sınavı başvuru işlemlerini yaptı. YKS başvuru nasıl yapılır konusunda en çok araştırılan detaylardan biri ise ücretler hangi bankalara yatırılacak konusu oldu. ÖSYM para yatırma konusu kurumun internet sitesinde YKS başvuruları ile alakalı içeriklerde detaylıca belirtiliyor. ÖSYM sitesinde yer alan bilgilere haberimizde de yer verdik.

YKS ücreti ödeme için son gün!

YKS başvuru ücretlerinin bugün içerisinde mutlaka ödenmesi gerekiyor. YKS Sınav Ücretleri (TYT/AYT/YDT Her Biri İçin) : 70,00 TL (Ücret ödeme için son gün, 4 Mart 2020)

Başvuru tarihlerini kaçıran üniversite adayları, ÖSYM’nin berlirlediği süre ve tarihlerde YKS geç başvuru işleminde bulunabilecek.

YKS geç başvuru günü ne zaman?

YKS geç başvuru tarihleri ÖSYM tarafından 18-19 Mart 2020 olarak belirlendi.

YKS geç başvuru ücreti ne kadar?

ÖSYM Geç Başvuru Günü Sınav Ücretleri (TYT/AYT/YDT Her Biri İçin) ; 105,00 TL olarak belirlendi. (Sınava girmeye hak kazanabilmek için sınav ücreti Geç Başvuru Günlerinde mutlaka ödenmelidir.)

YKS ücreti ödeme bankaları listesi…

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2020 başvuruları için adaylara tanınan süre, 12 Şubat 2020’de başlayıp, 3 Mart 2020 saat 23:59’da sona erdi. YKS başvuru ücreti ise bu yıl her oturum için 70,00 TL. olarak belirlendi;

(2020 YKS sınavı başvuru ücretleri, her bir oturum için 70 TL olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla; TYT, AYT ve YDT’nin tümüne katılacak olan öğrencier 210,00, TYT ile birlikte AYT veya YDT’den bir tanesine girmek isteyen adaylar da iki oturum ücreti yani 140 TL ödeyeceklerdir.)

2020 YKS’ye başvuru yapan öğrenciler seçmiş oldukları oturumlara bağlı olarak sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan herhangi birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER sekmesinde yer alan ‘ÖDEMELER’ alanından kredi kartı/banka kartı ile belirlenen süre dahilinde yatıracaklardır. Ayrıca YKS başvuru ücreti ödeme işlemleri ATM’ler üzerinden de gerçekleştirilebilecektir.

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

ÖSYM YKS BAŞVURU KILAVUZU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim