Vitamin deposu brokoli çorbası tarifi, pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe sevilerek tüketilen ve sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden Brokoli çorbası tarifi yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 25 Ekim 2020 Pazar günü için kolay yemek tarifi önerisi; Brokoli çorbası tarifi! Malzeme listesi ve Brokoli çorbası nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

Bugün akşama ne pişirsem; Brokoli çorbası Tarifi 

Özellikle sonbahar ve kış aylarının en sık tercih edilen sağlık deposu lezzetlerinden Brokoli çorbası tarifi malzemelerini ve yapılışını sizler için derledik. İşte Brokoli çorbası tarifi hakkında bilinmesi gerekenler!..

Brokoli çorbası tarifi için gerekli olan malzemeler;

1-2 büyük dal brokoli 1 adet kuru soğan 1 adet havuç 4-5 diş sarımsak 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 su bardağı tavuk suyu 4 su bardağı su 2 su bardağı süt Tuz Karabiber

Brokoli çorbası nasıl yapılır?

Öncelikle yıkayıp temizlediğiniz brokoliyi ufak parçalara ayırıp 4-5 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzdüğünüz brokolileri kenara alın.

Diğer yanda soğanı yemeklik iri bir şekilde doğrayın ve havuçları da rendeleyin.

Tereyağını ve zeytinyağını tavada kızdırıp doğradığınız soğanları yağda kavurun. Rendelediğiniz havuçları da ilave edin ve yumuşayana kadar tavada çevirin. Yemeklik doğradığınız sarımsakları da tencereye ekleyip biraz daha kavurun. Unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Suyu ve tavuk suyunu ilave edip karıştırarak pişirin. Çorbanın kaynamaya başladığı noktada haşladığınız brokolileri ekleyin. 4-5 dakika karıştırarak pişirdikten sonra sütü de ilave edin ve bir 5 dakika daha pişirin.

Son olarak tuzunu ve karabiberini de ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp altını kapatın. Çorbayı sıcakken el blender’ıyla çırparak pürüzsüz bir hale getirin ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin…

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim