Son dönemde hayvanlara yönelik şiddet gündemden düşmezken bir şiddet haberi de ünlü jokey Halis Karataş’tan geldi. Bugün sosyal mecralara düşen görüntülerde Halis Karataş’ın bindiği ata yumruk attığı görülüyor. olayla ilgili açıklama yapan Karataş atın huysuzluk yaptığını bu yüzden diz kapağının kırılmak üzere olduğunu can havliyle tepki verdiğini söyledi. Karataş bu olayla ilgili herkesten özür diledi. Peki, bindiği ata yumruk atan Halis Karataş kimdir? Halis Karataş nereli, kaç yaşında? Merak edilenler haber detayında…

Atın üstündeyken ata yumruk atan ünlü jokey Halis Karataş, “Starta girerken huysuzluk yaparak diz kapağımı neredeyse kırılacak duruma getirmesi sonrasında can havliyle verdiğim tepki kabul edilebilir değil” ifadelerine yer verdi.

Jokey Halis Karataş, Arts Man isimli atına şiddet uyguladığı görüntülerin kamuoyunda tepki çekmesi sonrası kişisel Twitter hesabında özür mesajı yayınladı.

Karataş’ın açıklamaları şöyle:

“İstanbul’da bugün bindiğim ve son dönemde birlikte güzel birinciliklere imza attığım Arts Man ile aramda yaşananlar tüm yarışseverleri ve hayvanseveleri olduğu gibi beni de çok üzdü” diyen Karataş, şöyle devam etti:

“Starta girerken huysuzluk yaparak diz kapağımı neredeyse kırılacak duruma getirmesi sonrasında can havliyle verdiğim tepki kabul edilebilir değil. Bu nedenle başta Arts Man ve ilgililerinden, sonra da tüm yarışsever ve hayvanseverlerden özür diliyor, bir daha böyle bir şey yaşanmayacağına söz veriyorum.”

İşte olay anı…

Halis Karataş kimdir?

Halis Karataş 2 Ekim 1972’de Sivas’ta doğdu. Çocukluğunda futbola ilgi duysa da amcasının ve babasının seyis, ağabeyi Hüseyin Karataş’ın da jokey olması nedeniyle bu alana yöneldi.

Ailesi kendisinin jokey olmasına karşı çıktı; ancak o 14 yaşında jokeylik için ilk adımını attı. ‘Sihirbaz’ lakabıyla anılan Halis Karataş’ın kariyerinde pek çok başarı bulunuyor.

Kayınpederinin sahip olduğu Bold Pilot isimli tayla 1996 yılında Gazi Koşusunu 2.26.22 derece ile kazanarak pist rekoru kırdı, bu rekor halen kırılamamıştır.

2009’da düzenlenen Enternasyonel Yarış Festivalindeki özel Malazgirt koşusunu kazandı.

Halis Karataş, 21 Temmuz 2009’a kadar bindiği 520 at ile 165 şampiyonluk yaşadı.

20 Temmuz 2012 tarihinde 7 koşuda birinci olarak bu alanda 1985 yılında 6 koşu kazanan jokey Dede Mutlu’dan rekorunu alarak Türkiye spor tarihine geçti. Dünya rekorunda ünlü jokey Frankie Dettori’ye ortak oldu.

Halis Karataş, kariyeri boyunca 6 Gazi koşusu şampiyonluğu yaşadı.

2006’da kazandığı Gazi Koşusu’ndan sonra hakkında şike ve adam yaralama suçlamaları yapıldı. Bunun üzerine yaptığı basın açıklamasında: “Öncelikle bu haberlerin gerçek dışı, kasıtlı ve kötü niyetli olduğunu, benim yıllardır çok çalışmakla elde ettiğim başarılarımı karalamaya yönelik olduğunu belirtmek istiyorum. Hakkımda iddialarda bulunan bu şahsı ablamla belki 5-6 kez gördüm. Bu kişi bizden intikam almak ve haksız çıkar sağlamanın tek yolunu ünlü bir kişi olmamdan dolayı şahsıma iftira atmakta bulunmuştur.” dedi.

Editör: TE Bilisim