AÖL açık lise sınavı iptal mi, nasıl olacak? AÖL sınav tarihi ne zaman, ertelendi mi? Koronavirüs salgını nedeniyle alınan yeni kısıtlama kararlarıyla birlikte eğitim kurumları tarafından yapılacak tüm sınavlar ertelenmişti. Yeni yıla yakın ve okulların dönem arasına girmesiyle beraber Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınavlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıktan lise öğrenimi gören öğrencilerin AÖL sınavı iptal mi sorusu sosyal medya da gündem oldu. Peki, AÖL açık lise sınavı iptal mi, nasıl olacak? AÖL sınav tarihi ne zaman, ertelendi mi? İşte tüm detaylar haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruların ardından AÖL sınavları ne zaman yapılacak? Sorusuna an itibariyle yanıt aranıyor. Salgınla mücadele devam ederken koronavirüsün yayılım göstereceği kalabalık ortamlara karşı tedbirler alınıyor.

Açık lise öğrencileri AÖL sınav tarihleri ile ilgili araştırmasına hız kazandırdı. 5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim sınavları ertelendiği duyuruldu.

AÖL AÇIK LİSE SINAVI İPTAL Mİ, NASIL OLACAK?

AÖL sınav tarihleri henüz belli olmadı. Milli Eğitim Bakanlığı: 5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavları ile Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir. Konuya yönelik bilgi geldikçe haberimizde yer alacaktır.

AÖL SINAVLARI NASIL YAPILIYOR?

MEB Açık Lise AÖL sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda merkezi sistemle düzenlenmektedir.

Her soru 4 seçenekli olacak. Her dersten 20 soru sorulacak. Her doğru yanıtın değeri 5 puan olacak. Yanlış yanıtlar doğru yanıtları götürmeyecek. Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılıyor.

AÖL SINAV TARİHİ NE ZAMAN, ERTELENDİ Mİ?

Açık lise sınavlarının ne zaman uygulanacağı henüz belirlenmedi. Sınav yerleri genellikle sınavdan birkaç gün önce açıklanıyor. MEB, açık lise sınav tarihlerini açıkladığında haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

Editör: TE Bilisim