20 Nisan Gelinim Mutfakta Para Para Çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve püf noktaları! Gelinim Mutfakta yarışmacıları bugün yine bambaşka bir lezzet tarifiyle ekranlara geliyor. Programın takipçileri, gelin hanımların bugün hazırlayacağı ‘para para çorbası yapılışı, tarifi, malzemeleri, ve hazırlanma aşamaları’ ile ilgili internette araştırma yapmaya başladı bile. İşte bugün ne pişirsem sorusuna henüz yanıt bulamayan okurlarımız için yine parmakları yedirtecek bir lezzet; Para Para Çorbası tarifi! 20 Nisan Gelinim Mutfakta Para Para Çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi ve püf noktaları!.. Para para çorbası yapılışının detayları haberimizde.

Para Para Çorbası tarifi! 20 Nisan Gelinim Mutfakta Para Para Çorbası nasıl yapılır? İşte püf noktaları!

Anadolu’nun muhteşem lezzetlerinden para para çorbası tarifinin hazırlanışı oldukça kolay. Çorbanın hazırlanma aşamasına geçmeden önce malzeme listesine bir göz atalım;

Para para çorbası tarifi için gerekli malzemeler;

3 çay bardağı para para

3 çay bardağı haşlanmış nohut ve yeşil mercimek (ikisinden biri de olabilir, tercihinize göre…)

2 yemek kaşığı ev yapımı biber ve domates salçası

1 çay kaşığı zerdeçal

Zeytinyağı

Kuru nane

Pul biber

Tuz

Para para çorbasının yapılışı;

Zeytinyağıve salça ve baharatlar bir tencerede kavrulur. Para para, nohut mercimek ve kaynayan su eklenerek pişirilir. Kuru nane eklenerek servis edilir.

Dilerseniz bu çorbaya ılıdıktan sonra sarımsaklı yoğurt (ayran kıvamında) ve üzerine pul biberli kızarmış tereyağı da ilave edebilirsiniz. Eğer yoğurt ilave edilecekse o zaman salça ve tercihen zerdeçal katılmayabilir.

Para para nedir?

Para para, sade hamurdan elde edilmiş açık mantı gibi, en fazla 1 santimetrekare kadar dilediğiniz şekilde kestiğiniz hamur parçacıkları. Biraz fırınlanmış veya kurutulmuş olmalıdır..

Afiyet olsun.

Editör: TE Bilisim