İshalin doğal tedavi yöntemleri, ishal problemini gidermek için evde kolaylıkla gerçekleştirilebileceğiniz yöntemlerdir. İshal, kişinin hayat kalitesini düşüren ve sosyal hayatını olumsuz etkileyen bir problemdir. Bu nedenle ishal tedavisi oldukça önemlidir. Bu kapsamda ilaç tedavileri ve beslenme düzenin değiştirilmesi gibi tedavi yöntemleri kullanılmaktadır. Evde tedavi yöntemleri, alternatif yöntemler olarak deneyebileceğiniz tedavilerdir. Bu yöntemlerden en etkili olanlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

Pirinç suyu Limon suyu Zencefil Karanfil kürü

İshal Nedir?

İshal, normalden daha fazla sayıda ve sulu dışkı çıkarılmasına neden olan bağırsak hareketleridir. Genellikle kısa süreli bir hastalık olmakla birlikte kronik ishal görülmesi durumunda uzun süreli ve kalıcı olabilmektedir. İshale neden olan birçok farklı durum bulunmaktadır. Yetişkinlerde en yaygın ishal sebepleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Bağırsak enfeksiyonları Alerjik nedenler

Kullanılan ilaçların yan etkileri Gıda zehirlenmesi Solunum yolu enfeksiyonları

İshal Belirtileri Nelerdir?

İshal belirtileri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Dışkının sululaşması Gün içerisinde 3-4 defadan fazla tuvalete çıkma ihtiyacı oluşması Halsizlik Ateşlenme Karın ağrısı

Çocuklarda ishale ne iyi gelir? Hangi yiyecek ve içecekler ishale iyi gelir?

Sağlık

Habere Git

İshal belirtileri ile karşı karşıya kaldığınızda ilk iki gün doğal ishal tedavisi yöntemlerini kullanarak ishal problemini gidermeye çalışabilirsiniz. Bu süreçte su tüketiminizi arttırmaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Doğal tedavi yöntemleriyle ishal problemini giderememeniz durumunda, alanında uzman bir doktora başvuru yapmanız gerekmektedir.

Pirinç Suyu ile İshal Tedavisi

Pirinç suyu tedavisi, ishal ve mide bulantısı gibi problemlerin giderilmesi için tavsiye edilen evde tedavi yöntemlerinden birisidir. Bu yöntem için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

1 fincan pirinci, iki fincan suyun içerisine eklemeniz ve üzerine yarım tatlı kaşığı tuz ilave etmeniz gerekmektedir. Ardından bu karışımı haşlamalısınız. Hazırlamış olduğuz pirinç lapasını tüketmeniz gerekmektedir.

Pirinç lapası, vücudun su tutmasına yardımcı olmaktadır. Bu sayede ishal belirtilerini azaltmaktadır.

Limon Suyu ile İshal Tedavisi

Limon suyu tedavisi, ishal problemini gidermek için kullanılan en yaygın yöntemlerin başında gelmektedir. Bu yöntem doğrudan ishalin giderilmesine yardımcı olmaktadır. İshal tedavisinde limon suyunu denemek istiyorsanız izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

Bir bardak suyun içerisine yarım limonu sıkmanız gerekmektedir.

Bu karışıma bir tutam tuz ve iki çay kaşığı şeker ilave etmeli ve karıştırmalısınız. Hazırlamış olduğunuz karşımı gün içinde yudumlayarak tüketmelisiniz.

Zencefil ile İshal Tedavisi

Zencefil tedavisi, ishal probleminde uzmanlar tarafından önerilen bir tedavi yöntemidir. Zencefil yalnızca ishal probleminin giderilmesine değil, mide bulantısı ve baş ağrısı gibi problemlere de oldukça iyi gelmektedir. Zencefil aseton özüne sahiptir. Bu özün serotonin kaynaklı olarak ishal problemlerinin giderilmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. İshal problemini gidermek için zencefil yöntemini denemek istiyorsanız, izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

Bir bardak suya bir dilim doğranmış zencefil eklemeniz ve kaynatmanız gerekmektedir. Daha sonra bu karışımı demleyerek günde iki defa tüketmeniz tavsiye edilmektedir.

Karanfil Kürü ile İshal Tedavisi

Karanfil kürü tedavisi, aniden ortaya çıkan ishal problemini gidermek için tercih edilebilecek doğal tedavi yöntemlerinden birisidir. Bu yöntem için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

Kahvaltıdan 1 saat sonra 8 adet karanfili su ile yutmanız gerekmektedir. Akşam yemeğinden iki saat önce aynı işlemi uygulamanız gerekmektedir. Bu işlemi 7 gün boyunca tekrarlamalısınız. İçeceğiniz su oda sıcaklığında olmalıdır. İshal tedavisi olarak karanfil kürünü tercih edecekseniz, karanfillerin raf ömrünü doldurmamış olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Evde uygulanabilecek pratik tedavi yöntemleri sunduğumuz Doğal Tedavi sayfasından birçok hastalık veya rahatsızlığa iyi gelecek doğal tedavi çözümlerini bulabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim