EKPSS 3001 nitelik kodu nedir, ne anlama geliyor? 3001 nitelik kodu ne demek? gibi sorular memur olmak isteyen adaylar tarafından sıkça araştırılıyor. Kariyerine memur olarak devam etmek isteyen adaylar EKPSS kılavuzunda yer alan bölümlerin özel şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. İşte bu nedenler sebebiyle adaylar atanmak istedikleri alanların yan kısmında yer alan nitelik kodlarının anlamlarını merak ediyor. Peki, 3001 nitelik kodu ne demek? EKPSS 3001 nitelik kodu nedir, ne anlama geliyor?

3001 nitelik kodu ne demek? EKPSS 3001 nitelik kodu nedir, ne anlama geliyor?

Merkezi atama yöntemiyle alım yapan Belediyeler, İl Özel İdareleri, üniversiteler vs. kurumlar ön lisans mezunu programlarından mezun olan adaylar arasından zabıta, itfaiye eri, ambar memuru, bilgisayar işletmeni gibi kadrolarda alım yapıyor. En fazla ön lisans mezunu alımı yapılan kadrolarla birlikte tekniker, orman muhafaza memuru, hareket memuru ve ARFF memuru gibi kurum ve kuruluşların personel alımlarında 3001 nitelik kodu ile alım yapılmaktadır.

3001 nitelik kodu ile alım yapan kurumlara tüm ön lisans mezunları P93 puanı ile başvuru yapabildiği için alımlar yüksek puanlarla olmaktadır. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2018 KPSS’de  93- 95 puan aralığında kapattı. Üniversiteler ve bazı kamu kurum kuruluşları’nda taban puan 88-90 arasını bulabilmektedir. İlgili kadro ile ilgili istenilen belgeler bu atamaları daha düşük puanla atanmaya olanak sağlamaktadır. Kalorifercilik belgesi, 5 Yıl Ehliyet olma şartı, Bilgisayar sertifikası gibi belgeler bu alımda sizi bir adım öne geçirebilmektedir.

Editör: TE Bilisim