Koronavirüste vaka artışlarının yükselmesiyle birlikte eğitim öğretimlere ara verilmiş, tüm öğrenciler uzaktan eğitim görmeye başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Açıköğretim AÖL sınavları için gözler gelecek olan yeni tarih açıklamasına çevrildi. Peki, AÖL Açık Lise sınavı ne zaman? 2020 Açık Öğretim Lisesi sınavları ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar haberimizde yer alıyor…

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok sınavın ertelendiği ifade edilirken ilgili sınavların yeni tarihlerinin takvimde yapılacak düzenlemeler sonucunda ayrıca duyurulacağı bildirilmişti.

AÖL AÇIK LİSE SINAVI NE ZAMAN? 2020 AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

AÖL sınav tarihleri henüz belli olmadı. Milli Eğitim Bakanlığı: 5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavları ile Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir. Konuya yönelik bilgi geldikçe haberimizde yer alacaktır.

AÖL SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınav yerleri henüz açıklanmadı. Sınav yerleri genellikle sınavdan birkaç gün önce açıklanıyor.

AÖL SINAVLARI NASIL YAPILIYOR?

MEB Açık Lise AÖL sınavları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği okullarda merkezi sistemle düzenlenmektedir.

Her soru 4 seçenekli olacak. Her dersten 20 soru sorulacak. Her doğru yanıtın değeri 5 puan olacak. Yanlış yanıtlar doğru yanıtları götürmeyecek. Sınavların değerlendirilmesi Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğine göre yapılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 5 ve 6 Aralık’ta yapılacak açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavlarını Kovid-19 tedbirleri kapsamında erteledi. Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilmesi planlanan sınavlara ilişkin şunlar kaydedildi:

“5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavları ile Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ertelenmiştir. İlgili sınavların takviminde yapılacak düzenlemeler ayrıca duyurulacaktır.”

AÖL AÇIK LİSE SINAVI NE ZAMAN?

Ertelenen AÖL 1. dönem sınavları için yeni tarih bilgisi paylaşılmadı. Konuya dair ayrıntılar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

Editör: TE Bilisim