MasterChef 2020, TV8 ekranlarında heyecan fırtınaları estirmeye devam ediyor. 16 kişilik ana kadroya ilk turda katılamayan ancak sonradan elenen yarışmacı yerine programa katılan Sefa Okyay Kılıç’ın biyografi bilgileri merak ediliyor. Yaş, memleket, meslek, çalıştığı yer gibi hayatına dair detayların merak edildiği yarışmacı hakkında özet bilgilere yazımızda yer veriyoruz. MasterChef Sefa nerede çalışıyor, kaç yaşında? Sefa Okyay Kılıç kimdir, memleketi neresi? Ayrıntılar haberde.

MasterChef Sefa neden geri döndü?

MasterChef Sefa elemelerde Furkan’a kaybetmişti. Furkan, Sefa’dan daha iyi yemek yaptığı için elenmişti. Sedat ise ana kadrodan elenen ilk isim oldu. Takımları dengelemek için Sefa Okyay Kılıç geri döndü.

MasterChef Sefa nerede çalışıyor, kaç yaşında? Sefa Okyay Kılıç kimdir, memleketi neresi?

Sefa Okyay Kılıç, 24 yaşında. Gazi Üniversitesi Gastronomi Sanatları Fakültesi mezunu. Bir hafta önce Londra’dan gelmiş. Londra’da sahibi Türk olan Akdeniz restoranında aşçı olarak çalışan Sefa Kılıç, şeflerin karşısına çok iyi hazırlanarak çıktığını ve MasterChef’i kazanmaya geldiğini söyledi.

Sefa Okyay Kılıç, Londra’dan MasterChef için gelme sebebini şu sözleri ile açıkladı “Bir insan kendi topraklarında kendi halkının önünde başarılı olursa ve burada kendini ispatlarsa dünyaya çok rahatlıkla kendini ispatlayabilir. Bunun örneği birçok Türk şef var zaten. Bu yüzden kendi ülkemde başarılı olmak için buraya geldim.”

MasterChef Türkiye’ye yatak olarak karnıbahar püresi kullandığı erik soslu bademli somon füme yapmıştı. Bu turda ilk turda Mehmet şef evet – Danilo şef evet – Somer Şef evet oyu almıştı ve böylece MasterChef Türkiye 2020’de üst tura çıkmayı başarmıştı. Sefa Okyay Kılıç, MasterChef Türkiye üçlü eleme turunda verilen 40 dakikalık sürede Hint mutfağının sevilen yemeklerinden Tikka Masala yaptı.

MasterChef yarışmacısı Sefa Okyay Kılıç’ın (@sefaokyayklc) Instagram hesabında 101 bini aşkın takipçisi bulunuyor. Sefa, 564 kişiyi takip ediyor.

Editör: TE Bilisim