Anayasa mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın AYM binasının fotoğrafını paylaşarak “Işıklar yanıyor” ifadesini Twitter adresinden paylaştı. Bu paylaşım kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.  Engin Yıldırım’ın tepki toplayan paylaşımına İçişleri Bakanlığı’ndan “Işıklarımız hiç sönmüyor” şeklinde yanıt verdi. Vatandaşlar ise Engin Yıldırım kimdir? diyerek arama motorlarında cevap aramaya koyuldu. Bu bağlamda “Işıklar yanıyor” diyen Anayasa mahkemesi üyesi Engin Yıldırım nereli? sorusuna cevap aranıyor. Ayrıntılar burada…

Engin Yıldırım kimdir?

Engin Yıldırım, 2010 Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir, 2015 ve 2019 yıllarına Anayasa Mahkemesi başkanvekilliği yapmıştır.

Engin Yıldırım, 1966’da İstanbul Üsküdar’da doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Beylerbeyi’nde tamamlamıştır. 1987’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirmiştir.

1988 yılında öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla açılan yarışma sınavını kazanarak lisansüstü eğitim için İngiltere’ye gitmiştir. 1989’da Warwick Üniversitesi Warwick Business School’da yüksek lisansını, 1994’te Manchester Üniversitesi Faculty of Economics and Social Studies’de doktorasını tamamlamış; 1994 ile 2010 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2003 ile 2010 yılları arasında aynı Fakültede dekanlık görevinde bulunmuştur.

9/4/2010 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından YÖK Genel Kurulunun gösterdiği üç aday arasından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca 19/10/2015 tarihinde yapılan toplantıda Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiştir. 25/10/2019 tarihinde bu görevi sona ermiş olup üye olarak görevine devam etmektedir.

İngilizce bilen Engin Yıldırım evli ve iki çocuk babasıdır.

NE OLMUŞTU?

Gelen tepkiler üzerine geri adım atan Yıldırım, durumu kurtarmak için, “’Işıklar yanıyor’ derken hukukun ışığını kastettim, başka ışıkları değil.” şeklinde paylaşımda bulundu.

Öte yandan Engin Yıldırım yaptığı paylaşımı kaldırdı fakat geriye ekran görüntüleri kaldı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN ANINDA GÖNDERME

İçişleri Bakanlığı’ndan Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım’ın Enis Berberoğlu kararına göndermede bulunan tweetine yanıt geldi.

İçişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından atılan tweetle “Işıklarımız hiç sönmüyor” denilerek AYM Üyesi Engin Yıldırım’ın tweetine göndermeli bir yanıt verildi.

Editör: TE Bilisim