Anadolu mutfağının sevilen lezzetlerinden Mercimek çorbası tarifi, sağlıklı pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de yediden yetmişe beğeniyle tüketilen ve sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden Mercimek çorbası tarifi yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 31 Ekim 2020 Cumartesi günü için kolay yemek tarifi önerisi; Mercimek çorbası tarifi! Malzeme listesi ve Mercimek çorbası nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem; Mercimek çorbası tarifi 

Mercimek çorbası tarifi malzemelerini ve yapılışını sizler için derledik. İşte Mercimek çorbası tarifi hakkında bilinmesi gerekenler!..

Mercimek çorbası tarifi için gerekli olan malzemeler;

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet kuru soğan

1 adet havuç

5 su bardağı su

Tuz

Karabiber

Kimyon

Kekik

1 diş sarımsak

1,5 yemek kaşığı un

Tereyağı

Pulbiber

Mercimek çorbası nasıl yapılır?

Mercimek çorbası tarifini hazırlamak için ilk olarak tereyağını eritip unu tereyağında kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Yıkadığınız mercimeği ekleyin ve üzerine suyu ilave edin. Soğan, sarımsak ve havuçları doğrayıp ekleyin. Tuz, kekik ve kimyonu de ilave ettikten sonra malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirip, 1-2 dakika blenderla çırparak prüzsüz bir çorba elde edin

Üzerine küçük bir tavada tereyağını kızıdırp pulbiberleri de katarak kızarttıktan sonra çorbanızı kaselere alıp servis edin.

İsterseniz üzeri için domates-biber salçası, az miktarda sirke, nane, kekik, sarımsak, karabiber, pulbiber, zerdeçal ve soğuk su ekleyip kavurarak muhteşem bir sos da elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim