Anadolu mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Çökertme Kebabı, yapılışı kolay ve son derece lezzetli ve besleyici bir yemek çeşidi olarak bugünkü yemek tarifleri köşemizde yerini alıyor. Onur Büyüktopçu’nun sunumuyla Kanal D’de ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmacılarının hazırlayacağı Çökertme Kebabı Tarifi, programı izleyenler tarafından yoğun olarak araştırılmaya başlandı. İşte kolay yemek tarifleri arayanlar için Çökertme Kebabı Tarifi! Gelinim Mutfakta Çökertme Kebabı nasıl yapılır? 26 Ekim 2020 tarihli programda yer alan Çökertme Kebabının yapılışı, möalzeme listesi metnin devamında.

Çökertme Kebabı Tarifi malzemeleri

Çökertme Kebabı Tarifi için gerekli olan malzemeler;

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış kuzu eti

2 adet orta boy patates

Ayçiçek yağı (kızartmak için)

Yoğurt Sosu için gerekli malzemeler

2 su bardağı süzme yoğurt

5-6 diş sarımsak

Domates Sosu için gerekli malzemeler

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı ev yapımı domates salçası

2 diş sarımsak

2 adet orta boy domates

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı köri

Üzeri için;

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 yemek kaşığı pul biber

Çökertme Kebabı nasıl yapılır? İşte tarifi!

Çökertme Kebabı tarifini hazırlarken öncelikle etleri iri kuşbaşı olarak doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını ve etleri alıp, güzelce pişinceye dek kavurun.

Öte yandan patatesleri soyun. Kibrit çöpü şeklinde ince ince doğrayın. Doğradığınız patatesleri yıkayın, iyice sıkın ve ayçiçek yağında güzelce kızartın.

Diğer yanda sarımsaklı yoğurdunuzu hazırlayın.

Bir sos tenceresine zeytinyağı, domates salçasını ekleyip karıştırın. Sarımsağı ezin ve ekleyin. Domatesleri küp olacak şekilde doğrayın ve tencereye ekleyin. Birkaç tur çevirin. Toz şeker, tuz ve karabiberi, köriyi de ekleyin, bir süre karıştırın ve ocaktan alın.

Servis tabaklarının altına öncelikle kızarttığınız patatesleri yayın. Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt, domates sosu ve etleri yerleştirin.

Üzerine nane ve pul biber serperek servis edin edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim