Avrupa’da son dönemde küresel pandemi ile mücadelede hayatını kaybeden doktorların birçoğunun Müslüman ve göçmen olması dikkati çekiyor.

SAĞLIK SEKTÖRÜ GÜÇMEN VE MÜSLÜMAN AĞIRLIKLI

İngiltere’de sağlık sektörü siyahi ve göçmen kökenlilerin yüzde 40’lık oranla en çok çalıştığı sektörlerin başında gelirken ülkede Alfa Sa’adu, Amged el-Hawrani, Adil El Tayar ve Habib Zaidi isimli 4 Müslüman doktor koronavirüs ile mücadele ederken enfekte olarak vefat etti. Dorktarların Afrika, Asya ve Orta Doğu kökenli olduğu bildirildi.

İSLAM TIP DERNEĞİ’NDEN MESAJ

Aljezeera’de yer alan habere göre, İngiliz İslam Tıp Derneği genel sekreteri Dr. Salman Waqar, yaptığı açıklamada “Bu doktorların katkısı ölçülemeyecek kadar büyük. Onlar kendilerini işine adamış adamlar, kıdemli ve tecrübeli doktorlardı. Topluma ve hastalarına onlarca yıl hizmet verdiler. Bu hastalıkla savaşırken sonsuz fedakarlık gösterdiler” ifadelerini kullandı.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Öte yandan 29 bin 474 vakanın bulunduğu İngiltere’de ölü sayısı 2 bin 352’ye yükseldi. İngiltere’nin Ulusal Sağlık Servisi daha fazla sağlık personelinin ölümünden korktuklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim