Dün gerçekleştirilen 2020 YKS birinci oturumundaki TYT sınavında öğrencilere yöneltilen Türkçe sorusu sosyal medyada gündem oldu. Konu hakkında sınavdan bu yana milyonalrca arama gerçekleşti. Peki, YKS Mabel Matiz’li soru nedir? ‘Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil sözleri ile ilgili merak edilenler haber detayında…

YKS Mabel Matiz’li soru nedir? ‘Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil’

27 Haziran YKS sınavında üniversite adaylarına yöneltilen bir Türkçe sorusu gündem oldu! Söz konusu soruda şarkıcı Mabel Matiz’in ‘Fırtınadayım’ şarkısının sözlerine yer verilerek ifade ettiği anlam istendi. TYT Türkçe testinde, ‘Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil’ cümlesinde anlatılmak istenen nedir?’ sorusunda geçen ‘Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil’ cümlesi aynı zamanda Mabel Matiz’in ‘Fırtınadayım’ adlı şarkısında yer alıyor. Sınavın ardından bu soru sosyal medyada çok konuşuldu.

Şarkıcı Mabel Matiz de konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Matiz açıklamasında ‘Sevgili arkadaşlar selam. Bugünkü YSK sınavında şarkılarımı konu alan sorulardan şimdi haberim oldu ? Valla ne diyim, en az sizin kadar şaşırdım. Buna ek olarak, sevindim de galiba. Bu, ne bilmiyorum, ama bu bir şey.’ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim