Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı tarafından Arnavutluk polisine istihbarat alanında verdiği eğitimin sonunda düzenlenen törnende konuşma yapan Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği Üçüncü Katibi Seda Kırdar taraflar arasında her alandaki iş birliğini iki ülke ve insanının bekası için hayati önemde bir alana taşıdıklarını söyledi.

Arnavutluk Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Akademisi Güvenlik ve Soruşturma Fakültesi Dekanı İlirjan Mandro, burada açıklamalarda bulunarak, eğitimin, Arnavutluk’un emniyet kapasitelerinin artırılması yönünde Türk polisinin sağladığı eğitimler projesinin devamı olduğunu aktarark, “Sadece siz eğitim almıyorsunuz, arkadaşlarımız da Türkiye’de eğitim alıyor. Bu eğitimden sonra bir dizi eğitim bizi bekliyor” diye konuştu.

“İŞBİRLİĞİMİZİ HER YIL ARTIRDIK”

Türkiye’nin Tiran Büyükelçiliği Üçüncü Katibi Seda Kırdar ise, taraflar arasında her alandaki iş birliğini iki ülke ve insanının bekası için hayati önemde bir alana taşıdıklarını söyledi.

İstihbarat konusunun Türkiye için çok hayati bir konu olduğunu vurgulayn Kırdar, “Çünkü maalesef terörün her türlüsüyle karşılaşmış olan ülkemiz çok acı ama derin bir tecrübeye sahip. Ülkemizi doğrudan hedef alan PKK/PYD/YPG, DAEŞ ve FETÖ gibi terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Bu mücadeledeki en büyük silahlarımızdan biri şüphesiz istihbarat” ifadelerini kullandı.

İKİ ÜLKENİN İŞBİRLİĞİ KURUMSAL HALE GELDİ

Bu zorlu tecrübeler ışığında Arnavutluk yetkilileriyle tesis ettikleri bu yakın ilişkinin, iki ülkenin emniyet teşkilatlarını daha güçlü kıldığını belirten Kırdar, “Bu eğitimlerle istihbarat eğitimi alanındaki iş birliğimizi de daha kurumsal hale getirmiş olmaktan dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Bu çok önemli ortak faaliyetin düzenlenmesinde emeği geçen Türk ve Arnavut yetkililer ve makamlara en derin takdirimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim