FOX TV’nin sevilen diziis yeni sezonda heyecan dolu bölümleriyle izleyicisini ağırlamaya devam ediyor. Dizide Savant Sendromlu Dr. Ali Vefa’nın cerrah olma yolunda yaşadığı maceralar ve karşılaştığı sorunları izleyiciye aktaran Taner Ölmez, oyunculuk performansıyla izleyiciden takdir görmeye devam ediyor. Taner Ölmez’in hayatı ve biyografisi de takipçiler tarafından sıkça araştırılıyor. Peki,Mucize Doktor’un Ali Vefa’sı Taner Ölmez kimdir, kaç yaşında ve nereli? Merak edilend etaylar haberde.

Mucize Doktor’un Ali Vefa’sı Taner Ölmez kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Taner Ölmez, 9 Ağustos 1986 tarihinde Tunceli’de dünyaya geldi. 6 yaşında ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşen ve burada devam ettiği eğitimini de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde tamamlayan Taner Ölmez, 1,79 boyunda, 65 kilo ağırlığında ve Aslan burcudur.

Taner Ölmez, Mucize Doktor dizisinde; taşrada doğan ve babası tarafından terk edilerek annesinden de ayrılmak zorunda kalıp bakım evlerinde büyüyen otistik savant sendromlu Ali Vefa’yı canlandırıyor.

Oyunculuk hayatına 2009 yılında rol aldığı Kapalı Çarşı dizisiyle adım atan Taner Ölmez, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Medcezir, Tatar Ramazan, Çıplak Gerçek, Kayıp Şehir, İstanbul’un Altınları ve Kül ve Ateş dizilerinde de rol almıştır.

Taner Ölmez, bu sezon Fox TV ekranlarında Perşembe akşamları yayınlanmakta olan Mucize Doktor dizisinde başrol oyuncusu olarak ‘Ali Vefa’ karakterini canlandırıyor.

Mucize Doktor’un Ali Vefa’sı Taner Ölmez, oyunculuğundaki yeteneği kadar sesinin güzelliğiyle de biliniyor. müzisyen Taylan Özgür Ölmez’in kardeşi olan Taner Ölmez, oyunculuk hayatının yanında müzikle de ilgisini sürdürüyor.

Başarılı oyuncu Taner Ölmez’in daha önce rol aldığı yapımlar;

2019 – Mucize Doktor (Dizi) 2018 – Müslüm (Ahmet Akbaş) (Sinema) 2018 – Dudullu Postası (Tayfur) (Dizi) 2017 – Yüz Yüze (Aleko) (Dizi) 2015 – Muhteşem Yüzyıl: Kösem (Şehzade Osman) (Dizi) 2015 – Kırık Kalpler Bankası (Osaman) (Sinema) 2013 – Tatar Ramazan (Çoban Ahmet) (Dizi) 2013-2014 – Medcezir (Mert Asım Serez) (Dizi) 2012 – Çıplak Gerçek (Deniz) (Dizi) 2012 – Uzun Hikaye (Celal) (Sinema) 2012 – Kayıp Şehir (Sadık) (Dizi) 2011 – İstanbul’un Altınları (Mustafa) (Dizi) 2010 – Vakit (Ezan) (Kısa Film) 2009 – Kül ve Ateş (Hayati) (Dizi) 2009 – Kapalı Çarşı (Gıyabettin) (Dizi)

Editör: TE Bilisim